Дългоочакваната фабрика за производство на светлини за "Мерцедес" в Пловдив вече е факт. Година и няколко месеца след първата копка от "Одело България" са готови да прережат лентата и да дадат старт на производството у нас.

За официалното откриване на производствената база, разположена върху 23 декара в индустриална зона "Капсида", в Пловдив ще пристигнат министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов и Н.ПР. д-р Хасан Улусой.

Така турският инвеститор ще финализира първата фаза от своя мултимилионен проект. Припомняме, че поетапно "Одело България" ще инвестира 40.6 милиона евро в 3 завода и парк за поддоставчици до 2023 година. Наети ще бъдат около 400 души, като част от тях вече са обучени и ще започнат работа в първата фабрика.

Общата площ на парцела е 92 000 кв.м, а през 2023-2024 г. трябва да бъде построен вторият завод, като фабрика за електроника и парк за поддоставчици са предвидени за периода 2021-2023 г.

„Байрактар холдинг“, в чиято структура влиза „одело Фарба“, е група развиваща технологии своя разработка от 1935 година. Сливането на „Фарба и „одело“ се реализира през 2011. До момента корпорацията има 7 завода в Турция, Китай, Германия и Словения и обслужва автомобилни марки като Мерцедес, Ауди, БМВ, Рено, Тойота, Фоклсваген и Форд.

Първа копка на завода за части на Мерцедес край Пловдив! Отварят 400 работни места СНИМКИТотев пожела планираният развоен център към компанията да бъде в Пловдив