Още преди две седмици имах възможност да коментирам, че сме поддържали добри контакти с всички хора, които искат да подобрят бизнес средата в България. Разговорите, които сме имали, винаги са били свързани с това как да се подобри бизнес средата, дори и да са били свързани с намаляване на ДДС – нещо, което аз не поддържам. Опитът за внушение,  че един или друг политик се е месил в бизнес отношения между г-н Божков и неговите партьори, е опит за пренасяне на вина към правителството. Единственият извод, който може да се направи в случая, е, че позицията на г-н Божков цели единствено дискредитиране на представители на правителството. Включително и на министър-председателят . Това коментира министърът на финансите Владислав Горанов.

Споменатите в бележката не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството и не са породили никакви действия . Г-н Божков е изпаднал в неприятната ситуация да трябва да дава отчет на държавното обвинение, но това не е проблем на правителството, допълни той. И добави, че Божков не е получават привилегировано третиране от нито един орган.

Истината ще бъде изяснена – и кой крив, кой прав, ще разберем. Но не си представям, че държавата се занимава с толериране на иден или друг бизнес, допълни министърът.

И заяви, че няма нито един решение, което да либерализира бизнеса, с който се занимава Божков.

По повод публикуваните миналата седмица съобщения, за които Божков твърди, че е разменял с Горанов, финансовият министър заяви: "Нямам спомен да съм имал точно тази комуникация с Васил Божков. Ако някой твърди, че са извършвани незаконосъобразни действия в полза на
един или друг стопански субект, лъже. Целта на хората, които имат проблем с правосъдието, е да изграждат своите защитни тези, които да лансират пред обществото. Нямам претенции към г-н Божков, а към организаторите на хазартни игри“.