Чуждестранните компании „Куалком“, „Джонсън енд Джонсън“ и „Фолксваген“ ускоряват развитието на бизнеса си в Китай. Главният изпълнителен директор на „Фолксваген Китай“ Стефан Воленщайн заяви пред журналист на Китайската централна телевизия, че разширяването на отварянето на китайския пазар предоставя на компанията му повече шансове, предава "Радио Китай".

Тя ще продължи да реализира плана си за инвестиране в Китай и задно с партньорите ще вложат над 4 милиарда евро в китайския пазар.

Воленщайн заяви също, че въпреки удара от епидемията, компанията се представя добре на китайския пазар през първата половина на годината. Предприетите от китайското правителство мерки за облекчаване на тежестта на компаниите, стимулиране на ликвидността на пазара и потреблението дадоха ефект.

Данни на Държавното статистическо управление на Китай за икономическите показатели през второто тримесечие на годината сочат, че наред с възстановяването на бизнеса на компаниите, БВП на страната е преминал от отрицателен на положителен растеж и се е увеличил с 3,2% на годишна база. Китай е първата икономика, която възстановява развитието си от избухването на епидемията от COVID-19.