Много от хотелите в Слънчев бряг се напът да сменят собствениците си. Не по желание, а съвсем принудително. Редица големи туристически обекти са пуснати на търг от частни съдебни изпълнители заради дългове на дружествата, които са ги управлявали през последните години. 

За кратък период ЧСИ-тата изкараха на пазара няколко големи хотели, заведения и търовски обекти. С първоначална продажна цена от 21,5 милиона лева е пуснат на търг хотелски комплекс „Странджа“. Той е разположен върху терен от 14 хил. кв.м. в зелената северна част на Слънчев бряг, на 150 метра от плажната ивица. Шестетажната сграда с над 20 хил кв. м. РЗП е реновиран през 2001 г. и през 2008 година. В комплекса има два ресторнта с над 500 места, три бара, външен басейн на четири нива, сцена за анимация с професионално озвучаване и светлинно оборудване,  мини голф, бочиа и шафълборд, лекарски кабинет, обменно бюро и фризьорски салон. Имотът е собственост на "Ай хотел инвестмънт" ЕАД, но е ипотекиран в полза на няколко финансови дружества. Върху него има договор за особен залог и са наложени възбрани към множество контрагенти. 

В ръцете на ЧСИ е и хотел "Корона" с общо РЗП от 12 843.65 кв.м. Неговата първоначална цена на провеждания търг ще бъде 10,038 милиона лева. Откритият през 2003 година хотел Корона разполага с 208 стаи на 5 етажа, ресторант, лоби бар, скай бар, басейн с шезлонги и пулбар, зала за фитнес, спа център, фризьорски и козметичен салон магазин за сувенири, аптека и лекарски кабинет. Базата за настаняване е на около 100 м от плажа. Собственикът на хотела до сега е "ФЕНИКС-99"ООД. Дружеството е ипотекирало хотела, но не покрива кредита си, като заради това хотелът е пуснат на търг. 

Още два хотела в курорта бяха обявени на търг през последните месеци. 

Ресторантьори и търговци също изнемогват. Няколко заведения и големи търговски обекти в момента търсят купувачи на цени между 200 000 - 300 000 лева. Всички първоначални тръжни цени, които обявяват частните съдебни изпълнители, съставляват 80% от пазарната оценката на имотите, което прави закупуването на имущество от там изгодно. От друга страна обаче в момента изглежда, че няма огромен интерес към инвестиции в туристически бизнес.

Преди два месеца на търг бе пусната и култовата дискотека „Мултиплейс" в курорта "Слънчев бряг", пред която преди 16 години бе погубен легентарният лидер на групировката ВИС 2 Георги Илиев. 

Разиграват на търг легендарната дискотека, където екзекутираха Жоро Илиев„Мултиплейс" търси купувач за над 4 милиона лева