Култовата дискотека „Мултиплейс" в курорта "Слънчев бряг", пред която преди 16 години бе погубен легентарният лидер на групировката ВИС 2 Георги Илиев, до дни може да има нов собственик.

На 9 декември се очаква да бъдат отворени офертите за закупуване на заведението, което беше разиграно на търг, след като частният съдебен изпълнител Ивелина Божилова обяви имота за публична продан. Последва едномесечна процедура за участие в наддаването.

Първоначалната цена, от която започва наддаването за дискотеката е, 4 050 163 лв. Площта на терена е 3200 кв.м., а самото двуетажно нощно заведение, е разположено върху площ от 1479 кв.м.

Има ли кандидати да вдъхнат нов живот на "Мултиплейс" ще стане ясно при отваряне на офертите. Направените предложения за цена надхвърляща началната с повече от 30 на сто са недействителни, което означава, че максималната цена, за която може да бъде продадена дискотеката е 5,2 милиона лева. 

След убийството на подземния бос парцелът бе продаден от една от фирмите на Жоро Илиев на предприемача Евелин Георгиев, който продължи да го ръководи като дискотека, само че го ребрандира под холивудската марка „Гранд де разкош". В началото на лятото на 2009 се сътоя гръмко отваряне, но само година по-късно заведението започна да залязва. През последните 10 години то пустее и буквално се руши. 

От тръжната документация е видно, че сегашният собственик на култовото заведение е фирмата „Топ фин" ЕООД, което е правоприемник на бившата компания "Топ сървиз". Собственик е именно бизнесменът Евелин Георгиев. Още от 2010 обаче Георгиев има запори за над 400 000 лева заради неизплатени осигуровки. Днес "Топ фин" е запорирана от НАП, а върху куптувото заведение има наложени запори, заради ипотека към банка.