Д-р Невен Енчев прекратява своята хуманитарна инициатива "Топъл обяд“. Причината е, че от година реорганизира бизнеса си, а от 6 месеца вече живее в Германия. Това обяви самият той след последната акция по раздаване на храна на нуждаещите се днес, навръх Антоновден. Негов гост този път бе зам.-кметът Илия Кирчев.

„Кампанията е чудесна и макар че община Пловдив също провежда редица благотворителни акции, е много хубаво, когато и частният бизнес подпомага хората в нужда“, заяви Кирчев. Според него оттеглянето на доц. Енчев в Германия не е добре за града.

„За нас това е лоша новина, той е сред водещите предприемачи на Пловдив, мотор на икономическото развитие. Познавам доц. Енчев повече от 20 години, свидетел съм с колко воля, хъс и енергия разработи бизнеса си и успя да създаде във фирмите си повече от 600 работни места. Стремежът на градската управа е да привлича все повече такива хора, а те бягат. Да се надяваме, че по време на нашия мандат ще успеем да направим Пловдив по-привлекателен и ще има какво да го връща тук“, коментира зам.-кметът.

Илия Кирчев пожела на нуждаещите се да бъдат здрави през Новата година и винаги да има кой да ги подкрепя в трудни моменти. Отправи и поздрави към имениците за Антоновден.

От стартирането си до момента „Топъл обяд“ се радва на голямата подкрепа на световно известни личности у нас и в чужбина като спортистите Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Армен Назарян и Христо Бонев-Зума, отец Боян Саръев, почетните консули на Германия – Марияна Чолакова, на Чехия – Иван Соколов, на Италия – Джузепе ди Франческо и на Армения – Ехиязар Узунян, както и графиня Естер дьо Помери, носител на орден „Мадарски конник“ за благотворителната си дейност у нас.

Топла храна на нуждаещите се раздадоха още: директорите – на пловдивския театър Кръстьо Кръстев и на операта под тепетата Нина Найденова, любими актьори като Ивана Папазова, Ивайло Христов, Радина Думанян и Симеон Алексиев, цигуларят маестро Мичо Димитров, оперният изпълнител Ивайло Михайлов, художниците Вълчан Петров, Цвятко Сиромашки, издателите Божана Апостолова и Стойо Вартоломеев. Своята съпричастност към хората в нужда показа председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, както и утвърдени медици като проф. д-р Петър Петров, д-р Георги Крумов и д-р Борислав Иванов.

В нея се включиха настоящият кмет Здравко Димитров и бившият градоначалник д-р Иван Чомаков, заместник-кметове, районни кметове, общински съветници от Пловдив и лидери на политически сили и на неправителствени организации.