Едно от качествата, с които всеки българин величае народността си, е именно изобретателността. Вижте, що се касае до предприемачеството, реализирането на идеите често е спъвано от друго коментирано "качество" - мързелът. 

По правило геният на въображението трябва да улеснява живота, а как по-добре от това да му носи финанси, които може да инвестира в каквото пожелае. Именно заради това бизнес идеите на нашенци по правило носят всички характеристики на народопсихологията ни - винаги са със 100% възвръщаемост, необикновени са /явно никой не се е сещал за тях преди или поне не в техния съвършен формат/ и със сигурност са най-доброто място, на което някой, който има пари, може да ги вложи.

Идеи много, капитали малко. Тази реалност със сигурност е доказана във времето и докато до преди години бизнес партньори и инвеститори се търсиха сред познати, от ухо на ухо, то днес технологиите са в помощ на всички, считащи че имат бизнес идея. 

TrafficNews направи кратък преглед на част от бизнес идеите на нашенци, които търсят финансиране или партньорство чрез кратко представяне на идеите си в един от порталите за търговски начинания в рубрика "ПРОДАВАМ ИДЕЯ". 

Тъй като идеите не са защитени от Закона на авторското право, техните автори ревностно пазят точните детайли. Тази загадъчност е особено актуална, когато идеите са предназначени не за привличане на капитали и партньори, а за "продан". 

NB! Запазваме сравнително нередактирано изложението на авторите, за да бъдат автентични техните описания. 

И така най-общо можем да разграничим идеите в следните групи:

  • Иновативни идеи

В тази груп попадан според авторите им новаторски предложения, които никой друг не прави и не е правил.

Започваме с идея за транспортно средство - снимката е илюстративна.

Идеен проект, който има за цел създаване на транспортно средство за града, което да замени автобусите и такситата, като при това ползва съществуващите улици във вида, в който са, и предоставя възможността пътниците да не чакат по спирките. Платформата вече е създадена /поне в суров вид/,  а пък софтуера е разработен и вече се прилага /поне във първичен вариант /. Остава да да се намери някои с пари и смятам, че идеята ще стане факт.  

Най-добрата идея! Срещу скромна цена, т.е. "колосално ниска".

Идеята ми е меко казана най-добрата, разработил съм всичко, от това как да бъде построен, до най-фините детайли, касещи какви да бъдат масите, кухнята, сервитьорите, готвачите, визията, всеки един детайл, относно визията. Относно видовете ястия и тн... Цената която искам за идеята е 60000 евро или 30000 евро + 1 % от печалбата на ресторанта. Тези цифри са даже, колосално ниски за подобна идея. Няма такова нещо към момента никъде и е абсолютно новаторско.

С тази, сигурни сме грениална идея се прехвърляме във втория раздел. 

  • Хотелиерството и ресторантьорството винаги са на мода и очевидно винаги могат да бъдат "идейни"

За това никой не се беше сещал... 

Здравейте, имам много добра идея за финансиране в сферата на хотелиерския и туристически бизнес- бутикова къща за гости в Централен Балкан. Проектът е изготвен в детайли, до най-малката подробност. От няколко години наблюдавам заетостта на този тип услуги, постоянна е през цялата година, особено за Коледа и Нова година. Разбира се от изключително значение е локацията на обекта и оказва много голямо влияние на потока от туристи. В живота си съм разбрала как човек трябва да се отнася към клиентите си, да ги цени и уважава, защото те са неговия път към постоянство и успех. Ще се радвам и на съдействие на човек, който мисли по същият начин!

Това никой не го е правил...

Здравейте! Бих искал да споделя за моя бизнес план. Искам да отворя кафетерия на оживено място с голям човекопоток в гр. Пловдив. За целта ми е нужен сериозен инвеститор и бизнес партньор. Това е много общо казано за идеята, но за повече информация...

  • История за пари

Кой не обича бизнес за милиони?! Бизнес със 100% печалба? Бизнес по ръба на закона? Бизнес с културни артефакти? 

Здравейте. Имам бизнес идея, която мога да Ви споделя и може да инвестирате в нея, като възвръщаемостта на инвестицията е на 100% и печалбите са много големи. Става на въпрос за търговия на български нумизматични монети. Те не попадат под ударите на закона, напълно легално е да се купуват и търгуват и печалбите са много големи. Аз мога да намирам монети на много добри цени, които да се закупят и в последствие лесно да се продадат и да се връща инвестицията и да се докарват добри печалби. Моята идея е максимално бързо да се извадят инвестираните пари и да се работи само с печалбите. Мога да дам много примери на монети, които могат да се вземат буквално за без пари и да се продадат на много високи цени.

Пари от пари се правят, а какво по-хубаво и лесно от лотария!

Бизнес план за Мини Лотария! Печалба 300 000 лв. Възвращаемост на инвестицията от 8 до 10 месеца.

  • Абстрактни

Кой забрави, че небето е ресурс, а хепънингите модерни?

Идея "Цветно небе" - Продавам абсолютно уникална, нестандартна и интересна идея. Идеята е с цел да организира целия свят да направи нещо красиво по едно и също време. 

  • Развлечение

Всички обичат да се забавляват, ето и упражнение за "сивите клетки" на Еркюл Поаро, изобретено от българин, Mon ami!

Измислих една игра, която е вдъхновена от судоку, но е много по-интересна и интригуваща и малко по-сложна. Имам идея да бъде направено приложение, което да се пласира. Търся инвеститор.

Забраненият плод е най-сладък, ами ако го разрешат? Що пък да не хванем момента, като през 90-те?

Световната здравна организация даде зелена светлина на завръщането на конопа! България е от първите държави, която издаде сертификат за свободна търговия на продукти със CBD. Пазарът с разрешените продукти се очаква да надхвърли ръст над 400 % до 2022 г. Ако те интересува този бизнес , пиши на мейл. Споделям безплатно идея за включване в международен бизнес проект, свързан с продукти със CBD. Включи се в началото и стани успешен преди другите да разберат. Печелят винаги първите!

Идеи за "милиони"

Продавам сайта www.abvg.bg който сайт е българскаТА търсачка. Нямам финанси да го развия затова го продавам. Сайтът ще бъде печеливш, ако се направят няколко реклами по телевизията. Имайте предвид че продавам идея която действително би донесла пари, ако към търсачката се добави каталог за фирми и след като е известен им взимате по 200 лв. - само от агенциите за имоти и от автосалоните парите ще ви се възвърнат. Сайтът струва 295 000 евро. Обявата е за сериозни бизнесмени които знаят че трябва да се инвестира за да се спечели. Глупости от сорта ще ми я дадеш ли за 10 000 лв. не си правете труда защото идеята си заслужава.

  • Услуги, услуги, услуги

Лека пътна помощ за тежки български условия

Специализираните камиони за пътна помощ искат много пари за по-малки услуги. Примерно, за да изтегли аварирала кола до сервиз, или да я репатрира, трябва да напълни газ - 50лв. Според мен бизнес може да се направи и с цени около 20 лв, ако колата е на ход (ако примерно се е развалила някаква част, заради която не може да върви сама на свой ход, но може да бъде дърпана). И тук аз предлагам услугата издърпване с въже до сервиз или друго, а също и други неща, като подаване на ток,смяна на гума и т.н., извършвани с обикновени коли с теглич.

Технологиите ще спасят света и любимите ни извънземни светове! 

Съществуват прототипи и са поети поръчки по изработка на електронни жилетки по нова патентована сензорна технология за електронизация на съществуващи спортове като еърсофт, пейнтбол и игри с обезопасени древни оръжия - лък и стрели, мечове и копия, спортни игри за деца, хотелска анимация и тиймбилдинги. Продавам лиценз по патента ми и технологията за 5000 лв. Предлагам съвместно участие в стартъпи по 5-6 нови продукта в сайтовете за публично финансиране. 

Коминът е важен, коминочистачите вече са екзотика!

Идеен проект за изработване на уред за почистване на комини от вътре, през отвора в стаята, помещението. Уредът може да се внесе в масово производство и да се предложи на външния пазар. Предназначен е предимно за къщи. За предприятия, които търсят ново производство.

 Екипът на TrafficNews желае успех на всички млади и не толкова млади предприемачи! /Само в рамките на законните начинания/