Биткойнът се обезценява с близо 6% след информация, че южнокорейски прокурори са нахлули в петък в офисите на най- голямата в страната електронна борса за търговия с криптовалути - Upbit, съобщават местни медии.

Офисите на Upbit бяха атакувани от Корейското финансово разузнаване, Комисията за финансови услуги и полицията в Сеул с оглед на съмнения за измама. Твърдението е, че Ubpit е отчитала неправилно размера на средствата, които притежава. Също така се твърди, че най- голямата по обем на търговия борса за криптовалути в Южна Корея е продавала дигитални валути на своите клиенти, които тя всъщност не е притежавала.

 "Ние успяхме да си осигурим твърдите дискове и счетоводните книги на компанията посредством тяхна конфискация. Очаква се анализът да отнеме дни", посочиха от прокуратурата, предава БНР. Информацията предизвика вълна от продажби на различни криптовалути, като стойността на биткойн се понижи с близо 6% към триседмично дъно от 8512 щатски долара, падайки под психологическото ниво от 9000 долара за пръв път от началото на месеца.