Американската инженерна компания Robertshaw е придобила един от големите производители на части за бяла техника Cast Futura. 

"Каст Футура БГ“ ЕООД има фабрика в Пловдив, където работят близо 600 души. Дружеството е част от италианския конгломерат Cast Futura, който стъпва у нас през 2002 година. Първата база на производствения гигант е в село Горна Малина, а 5 години по-късно дружеството увеличава мащаба си, отваряйки врати в Пловдив.

Освен в България, към настоящия момент CastFutura разполага и с производствени бази и в Италия, Унгария, Полша, Бразилия, Мексико и Турция. Дейността в България обхваща около 80% от производството на цялата компания. Основната дейност на фирмата е насочена в производството на части за бяла техника - фурни, котлони, бойлери и други.

Една от големите и доказани компании в Пловдив търси над 100 нови служители СНИМКИ и ВИДЕОПовече от 10 години Cast Futura е сред примерите за коректни и надеждни работодатели

„CastFutura е стратегически важна за Robertshaw, тъй като чрез нея разширяваме присъствието си в Европа, Близкия Изток и Бразилия. С добавянето на CastFutura и техните водещи технологии в областта на бялата техника, ние създаваме най-пълното портфолио от продукти за готвене и отопление”, каза Марк Л. Балкунас, изпълнителен директор и президент на Robertshaw.

"CastFutura е развълнувана от факта, че се присъединява към семейството на Robertshaw. Очакваме с нетърпение добавената стойност за клиентите ни, която ще се създаде във връзка със сливането", коментира Марко Бонфили, главен изпълнителен директор на CastFutura.

Придобиването от Robertshaw включва около 750 служители на CastFutura, заедно със седалището на CastFutura и инженерния център в Terno D'Isola, Италия, както и прозиводствените звена в България, Полша, Унгария, Италия и Бразилия. Сделката е финализирана в края на миналата година, ала липсва информация каква е стойността на придобиване.