На 23 септември ристорантьорският бранш се срещна с властта, за да обсъдят проблемите на бизнеса и това как той би продължил да работи - по какъв начин и по какви правила и как може да бъде подпомогнат бранша. В резултат на срещата бяха дадени 10 дни да се обсъждат проблемите.

В момента заведенията работят протестно и след 23 часа, въпреки че Министерствто на здравеопазването е определило краен час до 23 часа. Масово управителите на заведения не се съобразяват с него с мотива, че бизнесът няма да издържи на поредната ограничителна мярка.

Председател на БАЗ Ричард Алибегов информира пред NOVA NEWS, че е имало две срещи с Министерството на туризма за това как ще работят заведенията, също се говорило и с Министерството на икономиката за обезпечаването на работниците и бизнеса, както и среща с министър Гълъб Донев за мярката 60/40.

Според него тази мярка е вършила добра работа за бизнеса, но след идването на служебния кабинет, който е въвел нови правила за кандидатстване, мярката е напълно неизползваема.