Всяка година родители и абитуриенти се сблъскват с „приказката” наречена Абитуриентски балове. „Приказка”, но само за тези, които гледат отстрани, а не участват пряко в подготовката. Всички ние ставаме свидетели на блясъка в големия ден, но само тези, които са преминали през перипетиите на това да направиш от един обикновен ден – най-специалният, знаят за какво иде реч.

„Пълна лудница” – така може да опишем всички етапи от дългата подготовка преди бала. Разбира се, няма как да не добавим, че тя е съчетана и с много усмивки, положителни емоции и вълнение.

В следващото видео ще ви запознаем отблизо с абитуриентка от Английската гимназия в град Пловдив. Стефани решава да не си купува готова рокля, а да се довери на моделиерки, които да я ушият по нейн вкус. Моделът тя избира след дълго търсене в интернет пространството, като умело съчетава отделни акценти от различни снимки, докато стигне до финалния вариант.

Следва съвет от моделиерките, относно материите и количеството на платовете, необходими за ушиването на тоалета.

Заедно с нея тръгваме на МИСИЯ 1 – обиколка по магазините и складовете за платове в Пловдив и Асеновград , а крачкомера на телефона вече отброява вече показва 5-цифрено число. В промеждутъка намираме време за кафе с торта и глътка въздух, а след това с бойна стъпка продължаваме напред.

Оттук насетне, в няколко епизода ще проследим всички етапи на подготовка, трепетите и вълненията, през които преминава възпитаничката на ЕГ "Пловдив" Стефани, до момента, в който ще пристъпи по червения килим на 24 май. 

Дали мисията до момента е изпълнена успешно, може да видите в следващото ВИДЕО: