Тя е страшно чаровна, талантлива и влюбена в макиажа! Виктория Тодева е на 20 години, родом от Пловдив и е твърде вероятно да я помните, тъй като беше включена в материал на Trafficnews за най-популярните абитуриентки от '00 набор под тепетата. 
 
Виктория завърши с отличие средното си образование в Руската гимназия с испански език, а в момента е студентка в Пловдивския университет. 
 
 
През 2020 година обаче нещата се обръщат така, че Вики застава от другата страна... тази, в която на нея се пада отговорността да вземе четките и палитрите в ръце и да се погрижи за грима на зрелостничките, който със сигурност е сред най-важните компоненти за перфектна визия.
 
Към днешна дата младата и талантлива пловдивчанка е професионален гримьор, а паралелно с това упорито заляга над учебниците, тъй като смята, че образованието в днешно време е особено важно за бъдещото развитие на човек. 
 
И въпреки че дългите лекции отнемат доста голямо време от ежедневието и, Виктория Тодева винаги намира време за своето най-любимо нещо - макиажа. 
 
 
Пред Trafficnews, тя разказва, че страстта и по грима започва в началото на гимназията, когато за първи път се престрашава да си купи първата палитра със сенки, тъй като тогава всички около нея се гримирали. 
 
За себе си, тя описва грима като изкуството, до което винаги е искала да се докосне. А човек няма как да се докосне до нещо без да го пробва и направи и по пътя към успеха си да се сблъска с проблеми и трудности. Няма как да се научиш на нещо без да си се докоснал до него, как иначе ще развиеш своите уменния?

"Професионално с макиаж се занимавам от тази година, когато за пръв път правих грим на абитуриентки. Вдъхновение за визиите си черпя най-вече от Instagram, тъй като следвам много beauty акаунти, постоянно виждам някакви нови неща, които аз пречупваm по мой начин. Виждах прогрес, което ме окуражаваше да продължавам напред и да творя повече страхотни визии!" - споделя Виктория. 
 
 
Какво по-хубаво от това да отделиш малко време за себе си, да се отпуснеш, да се гримираш и да бъдеш креативен? Именно това прави сръчната студентка, а хубавата новина е, че и се получава повече от добре. 
 
Визиите, с които експериментира върху себе си и приятелки тя заснема в красиви фотоси, които публикува в личния си профил. Не след дълго лайковете вече не са мираж и тя решава да създаде свой отделен профил в мрежата, посветен на... негово величество грима. 
 
Говорейки си за тези така любими на момичетата тема, нямаше как в дена на Хелоуин да не попитаме Виктория и за нейните любими образи и вдъхновения. 
 
"От тази година може би най-любима ми е визията на вампир, тъй като не беше нещо с много детайли, а просто се намазах цялата с кръв и си казах “еми каквото стане”. За мое очудване се получи една супер интересна и  атрактивна визия, която се превърна в моя фаворит за 2020 година." - категорична е Вики. 
 
 
 
Ние, пък си харесахме един от последните арт макиажи, публикувани в профила на чаровната къдрокоска, а тя с удоволствие се съгласи да даде т.нар "урок по грим", надявайки се да донесе вдъхновение на нашите читатели.
 
"Гримът изглежда сложен, но всъщност е доста лесно да се направи. Първо слагаме фон дьо тен, за предпочитане малко по-светъл от нормалния. Отгоре запечатваме с малко пудра. След като имаме основата, преминаваме към очите - там вече е въпрос на избор, относно цветовете. Няма специфична техника тук - колкото по-хаотично, толкова по-ефектно! На този етап от грима има шанс да изглеждаме все едно не сме спали 10 дни, но не се безпокойте, когато сложим изкуствените мигли, всичко си идва на мястото. Очната линия е избирателна. После просто с черен молив или сенка следваме естествената линия на скулите като очертаваме точно под тях и ги свързваме с краищата на устните. За 3Д ефект отдолу опушваме с черно, като започваме да преливаме и с кафяво. За носа трябва малко повече концентрация и прецизност, но винаги може да се изтрие и започне наново, ако се обърка. Накрая слагаме малко фон дьо тен или бяла боя върху устните и правим “зъбите” отново с молив или очна линия. За финал можем да си добавим допълнителни детайли, като аз лично избрах пайети, които залепих с помощта на лепило за мигли, а с матово червено червило нарисувах малки орнаменти." 
 
Воала! Това е всичко... , а вие не се бавете, а започвайте да рисувате върху себе си, за да сте с една от най-ефектните визии тази вечер. 
 

И когато утре Хелоуин вече ще е мираж, обръщаме поглед към ежедневната грим рутина, тенденциите тази есен и предстоящите декемврийски празници. 
 
Младата, но кадърна дама смята, че тази есен е най-добре да заложим на по-семпъл грим, тъй като се очертава предимното стоене вкъщи, но...., ако случайно излизаме навън - една очна линия няма да навреди.
 
 
Самата тя в ежедневието си не се гримира чак толкова- малко коректор, спирала,бронзант и вежди, а ако не бърза много може и червило. Според нея е много важно жените да експериментират с различни техники и цветове и да имат опит в гримирането, защото по този начин придобиват повече самочувствие и опознават по-добре собственото си тяло и лице.
 
Относно тежкия грим върху млади лица... 
 
"Тежкият грим е въпрос на вкус. Аз много харесвам тежък грим, но не и в ежедневието. Най-важно е да познаваме кожата си и да използваме продукти подходящи за нея. Така гримът няма да изглежда като “маска”, а ще е почти неразграничим от лицето."
 
 
За празниците този декември
 
За Коледа и Нова Година червеното червило е почти задължително. От там нататък, всеки да прецени спрямо плановете дали иска по-силен или по-лек грим.