Коледа е момент и ден, който всеки един от нас иска да сподели и прекара в компанията на най-любимите си хора и животни. Коледа, е приказка, емоция, топлина, уют, свещукащи лампички, зачервени бузки от студа, “танцуващи” крачета върху леда и честване рождението на нашия спасител. Коледа има душа и изпълва с надежда и очаквания нашите сърца! Тя е човечност и търси такава у всички нас!
 
Коледа е компания на чаша горещ шоколад, някъде край елхата, а ако късмета ни споходи... може и до камина (или просто някъде, но на топло). Коледа мирише на портокал, канела, мандарини и пуканки и ни омагьосва с чара си винаги. Никога не пропуска!
 
Коледа е радост и изненади и всеки един от нас, предварително и старателно, се подготвя всяка година, за да успее навреме да поднесе радост и уважение към близките си.
 
Виждала съм хора, които съвсем не са добри в подаръците и жестовете, но дори и те се въоръжават с нужното търпение и с малко повече постоянство - успяват и всичкото това.. в името на любовта! Защото Коледа е любов и благодарност! Коледа е стимул и причина .. Коледа ни събира всички заедно на масата и ставаме едно цяло, обединени и сплотени. На Коледа, никой не иска да закъснява. Всички искаме да сме там, някъде... навреме..за обичните си. Коледа, са всички онези магични и прекрасни филми и песни, които никога не ни втръсват и ги повтаряме отново и отново всяка година.
 
 
Този празник, винаги е бил важен и специален и за мен, от ранна детска възраст и за това ми се искаше да обрисувам емоцията си в думи. Иска ми се да ви докосна! Някога...назад във времето... си дадох обещание, че независимо от всичко, ще запазя и съхраня тази магия и любов през годините, и че със сигурност ще я предам на своите деца, ако бъда благословена с такива. Всяка година, опитвам да проявявам креативност и си измислям тема на тазгодишната украса на елхата. Вдъхновявам се от всичко и идеите просто плъзват из главата ми моментално като поток. Като цяло моят приятел приема леко с надсмешка всичкото това старание и отношение от моя страна и въобще не разбира как по детски се вживявам, но аз пък, на свой ред, не искам да воювам с този Гринчи и се правя на ударена, продължавайки по плана си. В края на крайщата, винаги забелязвам, че накрая идеята ми май му е допадала и понякога дори ме поздравява за креативността.
 
Миналата година, например, темата беше “Кока Кола”. Не казвам, че се получи нещо зашеметяващо, но пък имаше много позитив от цялата работа. Успях с мили очи и усмивка, да убедя и обединя в едно и за моята коледна тема, всички свои колеги и приятели, които започнаха да събират кенчета за мен.
 
 
По принцип не пия газирано и нямаше откъде да натрупам необходимата бройка за краткото време, което имах. Затова съм страшно благодарна на всички, които искаха да ми донесат радост и ми я донесоха! Коледната “Кока Кола мисия” беше изпълнена успешно и ще я нося в сърцето си!
 
 
 
Тази година, съдбата ми поднесе Тайгър. Той, е моето кученце, което веднага с появата си, затвърди сериозни позиции в сърцето ми. Не беше никак трудно да се пристрастим един към друг и именно това обсебване към него зададе команда на мозъка ми, че Коледа 2019 ще бъде в негова чест. Държах, доколкото е възможно, всичко да бъде свързано с него и честно да си призная, доволна съм от резултата. Доволен ще е и той, когато открие какви чудесии, лакомства и играчки ще получи.
 
 
Доста съм щастлива като фен на всичко кучешко, че попаднах на английски сайт, който предлага изключително разнообразие от продукти, украси и прочие за всякакви поводи. В този сайт може да създадеш анимационен образ на домашния си любимец, който след това прецизно ще бъде отпечатан върху каквото си пожелаеш и избереш от наличното на страницата.
 
 
“Тайгър Коледата” стана много цветна и забавна по детски, точно, както я исках. Най-любими от всичко са ми картичките с интересни фрази и също така подвързията на подаръците с образа на моят пръци.
 
 
 
Прииска ми се да направя и вас, част от тази моя кучовска мания и да ви споделя тези лични снимки. Дано съм успяла да ви усмихна и да изразя по-най-добрият “позьорски” начин своята любов към него!
 
 
 
Както казах, Коледа е време за смирение, любов и топлина, затова поне за малко оставете всичко негативно зад себе си и приемете по най-симпатичен начин, всичко, което показвам. Искам също да ви споделя факта, че аз не съм егоист и освен за себе си и любимите си, обичам да бъда емпатична към всички останали край мен, в тяхна полза и услуга. Питате се защо го споменавам ли? Както по-горе намекнах, Коледа е всички онези чудни и прекрасни неща, но не за всички, за жалост. Има живи същества, които по една или друга причина, нямат щастието да станат част от тази радост или от която и да е друга, през останалите дни от живота. Именно поради тази причина, съм щастлива и признателна за възможността да стана ангел поне за ден и да дарявам добрина.
 
Физически успях да взема участие в коледна мисия с цел да донесем радост на дечица в неравностойно положение или боледуващи такива. Тази кампания се състоя в градът, в който живея в момента - Манчестър, но подобни на нея се случват постоянно в тази страна, защото тук се отдава значение на благотворителността. Чувството да се превъплатиш в светлина и да огрееш някого с една едничка безкористна цел е страхотно. Да се погрижиш за някой друг, извън твоят обсег, без да търсиш отплата е един прекрасен акт на добрина. Чувството да си полезен е невероятно! 
 
 
Благодарение на моята скъпа приятелка, участвах и в благотворителна акция тук, в България, за жалост без пряк, физически контакт. Бих искала повече хора да се включват и участват в подобни мисии, независимо възможностите си. Помощта не е задължително винаги да е финансова - вниманието, отношението и грижата не са по-малко значими, повярвайте. Всеки има нужда от добра дума и прегръдка. Всеки има нужда от любов и никой не заслужава да бъде ощетен. Също съм на мнение, че целогодишно трябва да бъдем съпричастни към болката и емоциите на другите, а не само през Декември.
 
 
 
Харесва ми да прекрарвам Коледа тук, в Англия, защото отвсякъде ме обграждат колоритни светлини, красоти, декорации и изпълват очите и сърцето ми с цветове. Точно каквато трябва да бъде Коледата! Обичам да се разхождам по улиците, защото навсякъде е пълно с лампички и хората старателно са декорирали къщичките и улиците си с каквото се сетите.
 
 
Доста мило е и от страна на всички мои съседи, които всяка година не пропускат да адресират картичка до нашето семейство. Говоря ви за много, много картички от абсолютно всички хора на улицата. Определено ме оставиха с “пръст в устата”, когато за първи път чествах празниците тук и видях какво правят и как го правят. На вас самите, като заключение, бих искала да пожелая от сърце весели празници и много подаръци под елхата, ако сте слушали през годината. Бъдете щастливи, благословени и по-добри!
 
ХО ХО ХО “Позьорката”