Прекрасно бе избращането на учениците от Випуск 2019 на ЕГ "Пловдив". Много емоции се изписваха по лицата на абитуриентите - сълзи, смях, вълнение и тъга. 

Днес те за последно чуха училищния звънец и изпратиха подобаващо петте години на учение в любимата гимназия. 

С много трепет и усмивки класовете излизаха един по един, като по-голямата част от тях не пропуснаха да "полеят" новия път и излезнаха с шампанско в ръка. 

Преброяване с пълен глас от 1 до 12, конфети, музика, цветни димки и много балони в различни цветове добавиха голяма доза колорит на училищния двор. 

"Свиква се с хубавите неща! Аз свикнах с вашите награди, с вашите успехи, с вашата красота, защото, когато видя ученик излъчващ физическа и устна красота, знам, че е ученик на Езикова гимназия "Пловдив". Но никога няма да свикна с това, че всяка година се налага да изпращам някой випуск на тази гимназия. Винаги с много тъга в нас учителите ще се случва този ден, но едновременно с това изпращаме хора умни, знаещи и имат своето бъдеще като българи по целия свят.Имат своето бъдеще в най-елитните университи, най-елитните фирми, в бизнеса, науката, във всички сфери на обществото. Убеден съм, че всеки един от вас при всяко прибиране в Пловдив ще минава по бул. "България", за да види неговото училище. Пловдив започва с Английската гимназия, защото Пловдив е голям град, Пловдив е културна столица и е нормално да започва с най-елитното учебно заведение, с най-елитните и хубави ученици. Изпращаме ви с тъга и с гордост. Винаги ще ви чакаме тук в нашето училище. Честит празник, честито завършване и на добър път!" - с тази реч директорът на ЕГ "Пловдив" Николай Радев изпрати Випуск 2019. 

Избращането на абитуриентите от Випуск 2019 бе съпроводено от изпълнения на изявени ученици, както и разнообразна музикална програма, която бе по избор на всеки от класовете. 

Някои избраха хитови песни на световноизвестни звезди, други се спряха на фрагмента "Филмът не се препоръчва за лица под 12 години", а представителите на 12 Е клас не пропуснаха да разчупят още повече обстановката с песента Dhurata Dora - Jake Jake (Джена - Яко ми е).

Зрелостниците дефилираха със стилни облекла в празничния ден, като по-голямата част от момчетата заложиха на риза и дънка, а красивите възпитанички на гимназията се появиха облечени в дълги гащеризони и рокли. 

Изпращането завърши с дълго българско хоро, което се изви в училищния двор, на фона на песента "Търновска царица".