Февруари месец продължава да бъде повече от интересен за пловдивския бизнесмен Владимир Вишански. След като посети Хобитън - домът на хобитите от известната филмова трилогия „Властелинът на пръстените“, той се отправи към източния бряг на Южния остров на Нова Зеландия в долината Марлборо - регион изпъстрен с винарски изби.

Пловдивчанинът Владо Вишански с пътуване в света на хобитите СНИМКИВ утрешния ден бизнесменът ще успее да види птицата Киви в естествената й среда

 

Оттам собственикът на "Планет" се отправи към един от най-големите в света и най-големия в Нова Зеландия национален парк – Фиорланд.

Там той посети Милфорд Саунд - място на фиорди и глетчери. Той разказва, че след фиордите се влиза в океана, откъдето се стига до Южния полюс.

Друга природна забележителност, от която Вишански остана изключително очарован е Огледалното езеро, което също се намира в природния парк Фиордланд.

Известен като любител на силните усещания, пловдивският бохем не пропусна и Куинстаун - "столицата" на екстремните спортове в Нова Зеландия, а може би и в света.

Там той се отдаде на рафтинг, shot-over jet - супер бърза лодка, която се движи с 90 км/ч в река между скали, която минава само на 20 см от тях. 

На жестокото място, всеки посетител може да се наслади и на балони, бънджита, скай дайв и още много подобни атракции. 

Далечното пътуване на Владо Вишански далеч не е към края си, защото само преди ден той се отправи към поредната екзотична дестинация. В момента той се намира в най-големия и стар град в Австралия - Сидни. 

Без съмнение един от най-често асоциираните обекти с града е сградата на Операта, разположена в центъра на пристанището, която бизнесменът побърза да посети и запечата в красиви снимки. 

Операта в Сидни е сред най-модерните сгради в света. Тя е най-емблематичната забележителност в цяла Австралия. Има около 1000 помещения, които включват 2 големи зали за оперни спектакли и концерти, 5 театрални, 5 репетиционни, 4 ресторанта, 6 бара и безброй магазинчета за сувенири.

В операта се реализират театрални, балетни, оперни и други музикални продукции, а голямата концертна зала побира до 2678 посетители.

Владо Вишански сподели и други фотоси от почивката си, на които позира сред зеленина на фона на модерни сгради.