Пътешествията на пловдивският бизнесмен Владимир Вишански се редят като мънистата на броеница.

Дестинациите, които той посещава са коя от коя по-интересни, а забавленията – като извадени от фентъзи филм.

В началото на месец февруари, собственикът на Планет клуб успя да се докосне до едни от най-приказните места в Нова Зеландия.

Започваме с Хобитън - домът на хобитите от известната филмова трилогия „Властелинът на пръстените“, от който пловдивчанинът остана изключително очарован.

Градът се намира в Матамата, Нова Зеландия. Създаден е през 1998 година и повод за това са снимките на филма. Селището е отворено за посещения от фенове и туристи през 2002 година. Местността се отличава с красиви малки хобитски къщи – 44 на брой, заобиколени от изумителна природа. Там е разположена и хобитската кръчма „Зеленият дракон“.

В момента Владимир Вишански се намира на източния бряг на Южния остров на Нова Зеландия в долината Марлборо. В региона е пълно с винарски изби, предлагащи известния Марлборо Совиньон блан, който придобива международна слава през 80-те години на миналия век.

Популярни тук са и други вина като шардоне, ризлинг и пино ноар.

В утрешния ден, Владо Вишански, пък ще поеме към най-южната част и ще посети Блъф, където се гледат най-хубавите стриди. 

Градът е известен с големия брой забележителни кътчета, всяко от тях със своя специфична атмосфера. Блъф предлага и много атракции за своите посетители! Пловдивчанинът ще успее да се докосне отблизо до една от най-древните птици в света. Той ще успее да види птицата Киви в естествената й среда.

Всъщност, това е единствената птица в света  без криле и най-малката птица бегач. Мъжките достигат от 35 до 65 см дължина и до 35 см височина. Тежат между 1 и 5 кг, а женските са малко по-големи и тежки.

По-късно, пловдивският бохем ще се отправи към един от най-големите в света и най-големия в Нова Зеландия национален парк – Фиорланд. Той се слави с изключително ценна и разнообразна екосистема от планини, фиорди, езера, водопади, в която живеят редки животински видове.

Най-голямата природна забележителност на Фиордланд е невероятно красивият фиорд Милфорд Саунд заедно със залива Милфорд (Milford Bay), който Владо Вишански вече няма търпение да посети.

Това е най-известният фиорд в Нова Зеландия и е единственият, до който може да се стигне по суша. Съставен от девствени гори, чисти поточета и езера, глетчери и високи възвишения, Милфорд Саунд е сочен често за Осмото чудо на света.

Пътешествието на бизнесмена не свършва дотук!  През идната седмица с бясна скорост той поема към поредната екзотична дестинация - Австралия.