Привет отново от мен и за последно тази година - “позьорката”. След прекрасните Бъдни вечер и Коледа, по естествен ред настъпва и времето, да честваме новата година. Нова Година e винаги време за дълбок размисъл и равносметки. Успяхме ли да свършим всичко онова, което искахме, а сбъднахме ли мечтите си, харчехме ли безразсъдно, а спестихме ли?
 
Отказахме ли пушенето, намерихме ли си добра работа, успяхме ли най-накрая да свалим излишните килограми...пътувахме ли достатъчно, обичахме ли, а обичаха ли ни... изгубихме ли някого..изгубихме ли себе си.. а намерихме ли се..? Нова Година свързваме с гръмки обещания за следващата, с промени, с надежда за нещо по-добро и хубаво.. с ново начало .. с нов живот, за едно по-специално, щастливо и успешно “Аз” и утре.
 
 
 
Нова Година е едно вътрешно успокояване и утешаване, че след тази вечер ще е друго.. Датата 31 Декември в календара е винаги една финална линия, която гледайки, си казваме наум - “А от тук на къде?”.. Някои от нас вече знаят, а на други им предстои тепърва да разберат. Аз, като всички вас, също не пропуснах да си дам тази равносметка. Наложително е, защото така, някак си, измерваме стойността на своя живот и всички онези плюсове, минуси, противоречия и съмнения, от които сме изградени. За себе си и пред вас, аз лично ще кажа, че като цяло съм доволна. Случиха ми се толкова много хубави неща. Разбира се, винаги ще се стремя към повече и ще изисквам повече- така сме устроени и в това няма нищо лошо, нали? Съвсем дори не говоря за материални неща, ако това ви идва веднага на ум, а за духовно извисяване като личност и човек, като жител на тази Земя, като начин на съществуване.
 
Нова година, предимно сред нас, представителките на нежният пол, е свързана и с терзания, какво да облечем, как да оформим косата си, какъв ще бъде гримът ни и всякакви подобни мисли от този вид. Аз не съм моден стилист или дизайнер, за да ви казвам и налагам, как трябва да изглеждате през новогодишната нощ. Това го преценявате вие самите. Вие, спрямо възможностите си и вие, спрямо вкусът си и виждането си. Винаги съм смятала, че ако не харесваме тазгодишната мода или не искаме да купуваме нищо ново, една класическа, черна, елегантна рокля, ще свърши чудесно тази работа и ще изиграе прекрасно ролята си, за да сме все така ослепителни и красиви. Няма правилен и грешен начин, като цяло, за това как трябва да изглеждаме през тази нощ- така или иначе идеята е друга- да посрещнем настъпването на новото начало с усмивка, благодарност, чаша шампанско в ръка, бенгалски огън и заобградени от любов, светлини и музика. Все пак, за тези, които все още се ослушват и търсят идеи и искат да съобразят визията си спрямо тренда в момента, реших да споделя малко повече за тазгодишните празнични визии и тенденции и какво ни препоръчват и предлагат, стилистите и дизайнерите.
 
 
Тъй като 2020, се пада годината на металният плъх, според китайският календар, модните експерти, съветват, тази година да избираме и да заложим на тоалети и аксесоари с пайети или метални елементи.
 
 
 
 
За предпочитане е да бъдете с рокля и то дълга. Разбира се, изключение правят жените с прави и красиви крака, които без притеснение могат да сложат и мини рокля. Цветовете на тоалетите, могат да варират от тъмни или пастелни нюанси, до златно, сребърно и т.н. Като цяло, най-търсени се очаква да са тоалетите в цвят бежово, горчица, кафяво и синьо, а защо не и кралско зелено- според мен то никога не излиза от мода.
 
 
 
 
 
 
 
Аксесоарите също са неизменна част от вашата новогодишна визия. Не ги забравяйте! Може да заложите на пищни и красиви обеци или защо не хубава огърлица...
 
 
Да не говорим за изобилието от пръстени, чанти, гривни, обувки и часовници, колани... Изборът ви е огромен, знаете го.
 
 
Относно прическите за 2020, определено няма да останете незабелязани, ако заложите на всички видове гроздове и опашки, мокро покритие, оцветяване на косата, декор и блясък върху косата, панделки и джанти, тъкане на коса, къси прически и микро бретон, руно и обем, разрошени и небрежни. Както се убеждавате сами- тук също имате доста опции.
 
 
 
 
Гримът.. Относно гримът, препоръчително е да се появите с лъскави пайети и различни лъскави пигменти на очите, ако сте малко по-смели и екстравагантни. Перфектно би изглеждало и грим с матова текстура, както за сенките, така и за устните. Приятни бежови нюанси и телесен цвят, розово и праскова-би било отличен избор за изграждане на модерен празничен и естествен грим за по-скромните и умерени дами. Лично аз съветвам фенките на опушените очи, да не се “очернят” прекалено много с черни сенки. Не мисля, че вече е модерно, а и прави самото ви изражение по-грубо и вулгарно, понякога. Ако харесвате по-тежък и тъмен грим, просто заложете на тъмно синьо, на тъмно кафяво, зелено и т.н.. Мисля, че ме разбирате ... и все пак от вас си зависи.
 
 
 
Нокти... Говорейки за маникюрът, лично аз се предпочитах и харесвах с доста дълги и обрисувани и отрупани с какво ли не нокти. С времето осъзнах, че ръцете на една жена, трябва да бъдат малко по-умерени и семпли, защото е много по-красиво и класно, а и конкретно на мен, вече дългите нокти не ми вършеха работа, защото ми беше трудно да докосвам каквото и да е било... Ако се замислите малко, като цяло този тип маникюр създава впечатление, че просто нищо не правим у дома и само си стоим и хубавеем, мъчейки се да закопчеем копчетата и да вдигнем ципа на дънките си. Не бързайте да ме убивате с камъни-това не съм го казвала аз, а е всеобщо мнение. Сега лично, бих заложила и залагам на къс, почти изчистен маникюр, като може за лек разкош да добавя някакъв метален сребърен или златен елемент, ако не мога да се стърпя. Ако и на вас ви харесва- давайте! Не прекалявайте обаче!
 
 
Никога, независимо нищо, не забравяйте като перфектен завършек към вашата новогодишна визия да добавите своята красива усмивка. Носете я на всякъде и не я сваляйте и за секунда. Сигурна съм, че всички ще изглеждате зашеметяващо, както и да сте се накиприли, защото всяка една жена е богиня и кралица и заслужава да се чувства, носи и усеща като такава.
 
Относно господата... - Мили мъже, класическият, черен костюм, би свършил страхотна работа, както винаги. Хмм.., а защо не и сребърен..., а златен? Може да бъдете по-смели с избора на аксесоари и техният цвят и материал, ако не смеете да експериментирате с цветът на костюма. Например една страхотна сребърна, златна и т.н вратовръзка или часовник биха свършили чудесна работа. Само казвам.
 
Отново в заключение, бих желала, да ви кажа и пожелая нещо мило. От сърце ми се иска, всички вие, да се насладите на невероятни изживявания, емоции и усещания и не прекалявайте с алкохола, калпазани. На последно място ми се иска и да отправя личен призив, да не прекалявате с пиратките и фойерверките! Те са опасни както за вас, така и за останалите, включая и животинките. Нека вашата радост не е причина и дискомфорт за другите.
 
Честита Нова Година и до скоро, приятели!