Днес своя 40-ти рожден ден отбелязва ефрейтор Крум Хаджипетков, който е снайперист от Българската армия, участвал в 2 мисии в Афганистан през 2012 и 2014 г. В момента, навръх своя празник, той отново е на мисия там. 

Неговата любима - народната певица Владислава Христозова взе нещата в свои ръце и реши да изненада своя любим с трогателно видео, в което се включват цялото семейство и приятели на Крум.

Клипчето започва и завършва с двете най-важни жени в живота на българския снайперист. Първо, своите искрени пожелания за ЧРД отправя жената, която му е дала живот - неговата майка, а за финал жената на сърцето му, с която са заедно повече от година - Владислава Христозова. 

Със сигурност в един такъв ден, когато си далеч от всички тези хора, нещо такова би стоплило сърцето и неминуемо би те накарало да се чувстваш значим и обичан. 

За да бъде изненадата още по-голяма и емоционална за рожденика, Владислава се обърна към нашата медия с молба да публикуваме  трогателното видео, за да успее да достигне до повече негови приятели и най-вече да се настани трайно в сърцето на Крум Хаджипетков. 

Крум Хаджипетков е родом от Хасково и прослави България с уникални изстрели в Германия. Ефрейтор от Хасково демонстрира невиждани умения по време на учение и впечатли военни от НАТО. Той е поставил рекорд с изстрел по мишена от 1,5 км без опора на оръжието. В армията влиза през 2009 г., а снайперист става през 2012 г. През лятото, по време на учение на НАТО в Германия, извън състезателната част, ефрейторът успява да вкара три куршума един в друг от разстояние 250 м, да уцели портокал в средата от 800 м и да е точен в мишена от 1,5 км, въпреки че стреля с една ръка, а снайперът е върху раницата му. Така успява да впечатли всички.

През годините ефрейтор Хаджипетков е получавал стотици предложения за работа в частни компании срещу хиляди евро заплата, но е отказвал.

За мен не всичко е пари, аз искам да служа в Българската армия, не искам да я напускам, не искам да имигрирам. Обичам страната си”, неведнъж е споделял военният в свои интервюта.

Жената на сърцето му е 33-годишната Владислава Христозова освен, че пее, умее да свири и на гайда, дори това и е "баш специалността".  Носи инструмента със себи си по всичките си музикални участия. Има парти агенция и основно се занимава със сватби.

Нейната визитна картичка е песента “Девойко мари, хубава”. На сватбените тържества тя води изнесени ритуали, с които прави “въвеждане” на младоженците под звуците на гайда. С нея свири и брат ѝ.