Млада дизайнерка от Пловдив предизвика голям фурор със своя дебют на модната сцена. 27-годишната Екатерина Янева бе бурно аплодирана от публиката в Etra Hall, по повод провелата се през изминалата седмица "Сватбена седмица на модата 2020". 

С красиво ревю, талантливата пловдивчанка показа своята нова колекция от официална вечерна мода сезон Пролет-Лято 2020. , ориентирана по скоро за гостите на една сватба, за абитуриенти, куми и шаферки.

Коя е Екатерина Янева?

Всичко започва преди три години, когато мечтата на едно младо момиче да създаде собствена модна линия става факт. Така се стига до създаването на модна къща "Едит", ориентирана изцяло в дамската мода. Целта на Екатерина Янева е да създаде моден образ, който да провокира хората да изкажат мнението си. Колекциите й съчетават творчески и новаторски линии с женственост и практичност, а модерната визия, не е за сметка на комфорта. Повечето модели се изработват в ограничени количества с цел да бъде запазена индивидуалността и уникалността.

"Дамите, които се доверяват на "Едит" притежават вкус към детайла, не се страхуват да бъдат забелязани и искат да изразят себе си чрез стила си." - категорична е талантливата пловдивчанка. 

Авангардните тоалети, които Екатерина Янева представи на "Сватбената седмица на модата" в Пловдив, могат да бъдат описани като женствени и мистични, с подчертано индивидуален оттенък.  

Цветовете са бежово, кафяво, зелено, актуалният цвят “Марсала”, златисто и вечната класика в бяло и черно. Материите са меки и обгръщат тялото, гарантирайки елегантност и изящество. 

"Аз не следя тенденциите, създавам свои собствени! Винаги работя с дантела, като любима ми е златистата и съм сигурна, че тя никога няма да излезе от мода. Особено актуална през новия сезон ще бъде и черната дантела. Лично аз залагам на женствените линии, тъй като мисля, че по този начин най-добре могат да изпъкнат извивките на тялото. Откъм цветове съм подбрала повече телесни, черно и пудра. Много съм смела с деколтетата! В ежедневните ми колекции съм избрала много връзки и дълбоки деколтета " - споделя пред Trafficnews Екатерина Янева. 

Относно бъдещите абитуриентки, младата дизайнерка забелязва у своите клиентки, че все по-рядко търсени са роклите. Тенденция в облеклото през новата година ще бъдат гащеризоните и панталоните, съчетани с бюстие. Все пак, ако е рокля тя задължително трябва да е дълга. Най-поръчваният цвят, пък е златистото. 

Екатерина Янева разказва още, че през 2020 година шаферките трябва да избират тоалети в много свеж цвят, като розово злато и пудра.

"В последно време, силно впечатление ми прави и това, че шаферките залагат на рокли, които не ги очертават много. Това е така, защото всеки от нас е с различна фигура, а когато трябва да се съобразим с още няколко момичета става още по-трудно. Всъщност широките и феерични рокли стоят изключително красиво и същевременно създават удобство, лекота и свобода." - допълва Екатерина. 

Относно сватбената мода, тя с две ръце подкрепя булките, които не залагат на белия цвят за големия ден. Златисти тонове, пудра, съчетана с бяла дантела и сребристо според нея са едно страхотно решение. Не подкрепя обаче идеята за сватбена рокля в черен цвят, поради факта, че самата сватба в България е традиция и една от тях е, че булката трябва да бъде в по-светъл нюанс рокля, защото тя влиза чиста в този брак. 

"Все по-често виждам и булки, които предпочитат да не носят воал, но според мен това е една задължителна част от тоалета. Може да бъде свален на по-късен етап от церемонията, но мисля, че това е една традиция, която е добре да запазим във времето, за да не избледнее." - казва пловдивчанката.  

Нямаше как да не попитаме и кое вече ще бъде демоде през новата година. Екатерина е категорична, че роклите "тип принцеса" вече отдавна са излезли от мода и по-голямата част от жените предпочитат по-секси тоалети, които да описват линията на тялото.