Невероятно вкусно и изкушаващо меню за влюбени подготвят шеф готвачите на един от най-посещаваните ресторанти в Пловдив - "Elea"

Поводът за специалните кулинарни изкушения е 14 февруари - празникът на виното и любовта. Затова, ако все още се чудите как да изненадате своята половинка, изберете дизайнерския гръцки ресторант "Elea" и се доверете на класиката - романтична вечеря, вино и букет – няма да сбъркате!

„Любов от пръв поглед" - така може да бъде описано специалното меню за деня на влюбените, с което няма как да не донесете наслада на вкусовите си рецептори. 

Вечерта ще започне със сервиране на микс от свежи салати /рукола, лоло росо, айсберг/ гарниран с миди "Сен Жак", скариди в Темпура овкусени с тартар от червени боровинки, дресинг от шоколад и балсамова редукция от ягоди -  един пъстър зеленчуков пъзел, за едно по-добро хранително изживяване.

Продължаваме с предястието, чието предназначение е да възбужда апетита на консуматора! Френско козе сирене Брюле върху мариновани печени тиквички и чипс от прошуто плюс Запечен Камембер със сладко от круши и джинджифил са предложенията на "Elea", които със сигурност ще ви впечатлят. 

Основните ястия ще бъдат две, като всеки клиенти ще може да избира между Патешко бутче конфи върху картофено пюре с манатарки поднесено с печен портокалов сос ИЛИ Сьомга "Уелингтън" с крем фреш. /сирене филаделфия, лайм и копър/ гарнирани с рататуй от зеленчуци и маслен сос с аромат на мащерка и лавандула.

Десертът, както може да се очаква, ще бъде нещо наистина специално! Шоколадово сърце, пълно с мус от Белгийски шоколад е кулминацията на менюто за влюбени. 

Консумацията включва още бутилка първокласно вино 0,375 мл. и минерална вода. При правилното съчетание на подходящо вино с подходяща храна, отпивайки от виното ще пожелаете да отхапете от храната, а след като го направите, ще ви се иска отново глътка вино... перфектното редуване за двойния празник - Свети Валентин и Трифон Зарезан. 

В унисон с романтичната вечеря ще е и музиката, която ще звучи в ресторанта. Настроението ще бъде подплътено с хубава гръцка музика, защото тя предлага много 

Кувертът за цялото това гастромическо и душевно удоволствие е 70 лв на човек. 

Гръцкият ресторант "Elea", разположен в комплекс 5POINTS, e най-доброто място под тепетата за всеки, който обича добрия вкус, изискан стил и първокласно обслужване. Интериорът на заведението е дело на гръцки дизайнер - стилен и елегантен, изпипан до най-малкия детайл. Част от интериора са няколко маслинови дървета, докарани специално от южната ни съседка, като най- старото дърво е на 300 години. 

Телефон за резервации: 0885-544-051

Във Бермудския триъгълник на удоволствията "5POINTS" се намират още дискотеките "Bushido Club", "Planeta Payner Club by Onyx", "W Garden" и залата за сватби и събития от всякакъв тип "Etra Hall". Съвсем скоро, врати ще отвори и втори ресторант с работно време 24/7 и три вида менюта.

Нов ресторант с 3 вида менюта отваря в Бермудския триъгълник на удоволствиятаДисковълната дава ново начало на нощния живот в W Garden