Иван Рълев е големият победител в „Игри на волята“ сезон 5. Той постигна последната си победа на арената, надвивайки най-големия си конкурент Момчил и изненадата на сезона Мартин в една от най-зрелищните и запомнящи се битки в историята на сезона. Въпреки минималната разлика между Рълев и Момчил, последният оцелял от племето на Гладиаторите грабна наградата от 100 000 лева.

Тримата бяха последните оцелели играчи, а по-рано тази вечер на полуфинала отпаднаха пловдивчанинът Благомир Мастагарков и Красимир Дунев.

"Направих немислимото. Никой не вярваше, че ще спечеля в началото. Бях подценяван, бях в ъгъла, но психиката ми е толкова здрава, че просто няма какво да ме бутне. Чаках си моментите и като феникс възкръснах", заяви последният от племето на гладиаторите, а победата Рълев посвети на своя баща.

Иван Рълев е на 25 години, роден е в Симитли. По професия е зъботехник. Тренирал е лека атлетика в продължение на 5 години и е носител на много отличия. Има две вицерепубликански титли по планинско ходене. Тренирал е народни танци 14 години.

Припомняме, че в началото на шоуто Иван Рълев влезе във формата със своя брат Николай Рълев, с който още от самото начало бяха разделени. По-късно Николай напусна предаването по медицински причини, а Иван Рълев стана част от племето на Гладиаторите.

Изтече сценарият на „Игри на волята”, стана ясно кой е победителВ челната тройка влизат Иван Рълев, Крум и Мастагарков