Карантинните рокли от възглавници, по които полудяха дамите по цял свят, стигнаха и до България, че дори и под тепетата. Няколко пловдивчанки публикуваха свои снимки в социалните мрежи и показаха, че "странната" модна тенденция всъщност им харесва. 

Очаквано, първата дама, която се премени с карантинна рокля възглавници, бе дизайнерката Петя Джофра, на която екстравагантното й е в кръвта. 

Тя заложи на възглавница с черна калъфка, върху която с мъниста са избродирани инициалите на бутика.

По-късно, към колекцията си Петя добави и връхна дреха, подобна на завивка, която по смелите дами може да използват и като рокля. Артикулът е подходящ не само за снимки у дома, а и за разходка навън. Едно е сигурно - ще оберете погледите. 

Примерът й последва друга популярна пловдивчанка - Лили Ангелова. Тя заложи на обикновена бяла възглавница, прикрепена с черен колан към тялото й. Задължителна част от визията на Лили бе и чаша бяло вино. 

Припомняме, че през месец февруари красивата брюнетка се сгоди за бащата на детето си – ресторантьорът Станислав Костов, след 7 години съвместен живот. Щастливото събитие се случи в един от най-космополитните градове в света - Дубай. 

Третата пловдивчанка отново носи името Лили, но фамилията и е Асенова. Дамата събира куп лайкове в социалните мрежи, благодарение на визията си. Не липсваха положителни коментари и на идеята й, вдъхновена от времето прекарано вкъщи. 

Лили избра нещо по-нетипично и замени възглавницата с пухен юрган на черни точки, който съчета с кожен колан и дължи черни чизми. 

Освен дамите от Пловдив, много други българки също се увлякоха по инстаграм предизвикателството, наречено #quarantinepillowchallenge. 

Сред тях са Калина Николова, по-известна в блогърските среди като f_gal, моделът Жени Петкова, дизайнерката на бутик Lm flowers и много други. 

Не липсваше и мъжко присъствие. Става въпрос за водещия Сашо Кадиев. "Барабар Петко с мъжете" - написа той с известното си чувство за хумор и сподели впечатляващия кадър.

Според Instagram, предизвикателството с възглавници, обаче е станало най-популярно в Русия.

Новата модна тенденция - карантинна рокля от възглавнициПредизвикателството #quarantinepillowchallenge превзе Инстаграм