„Категорично не съм употребявала забранени вещества. Бях в напълно адекватно и трезво състояние. Цял ден снимах клип за новата ми песен „Наркос” в Стара Загора, температурите бяха минусови, а аз бях с къси дрехи заради снимките. Беше ми изключително студено и пих лекарства – Фервекс, Колдрекс и Нурофен стопколд. Това може да бъде потвърдено от целия ми екип”, разказа изпълнителката Диона пред TrafficNews ден след като бе пусната от ареста.

Припомняме, че певицата беше хваната да управлява автомобил с положителна проба за наркотици. Малко след задържането й Диона бе пусната под парична гаранция от 5000 лева. Междувременно Софийската районна прокуратура привлече изпълнителката към наказателна отговорност за шофиране след употреба на наркотични вещества. 

„След приключването на снимките, тръгнахме да се прибираме. Бях с гримьор и фризьор в колата ми и след като ги оставихме по домовете се качих да шофирам аз и то за пет минути, за да стигна до вкъщи. Шофирах с 35 км/ч, когато ме спря патрул за рутинна проверка. Поискаха да ми направят тест и аз им съдействах. Тъй като нямам никакви притеснения и съм сигурна в себе си дадох и кръвна проба, и очаквам резултатите”, сподели още изпълнителката.

Диона разказва, че е чела много за въпросните драг чекове и познава хора, които са станали потърпевши на грешни резултати.

„Има изключително много случаи на потърпевши като мен, които се свързаха с мен и казаха, че кръвните им проби са излезли чисти, а драг чековете са отчели наличие на наркотични вещества”, разказва певицата.

Добавя, че телефонният и номер е бил публикуван в социалните мрежи снощи, като оттогава телефонът и не спира да звъни.

„Звънят ми малки деца, звънят ми и хора в моето състояние, които са потърпевши от системата и ме подкрепят. Сигурна съм, че нещата ще излязат наяве. Всички хора, които ме познават могат да потвърдят, че не консумирам забранени субстанции”, категорична е тя.

През последните години десетки водачи в цялата страна съобщават за случаи с шофьори, при които пробата с дрегер за наркотични вещества е положителна, а в последствие кръвната проба установява, че те не са употребявали наркотици. Голяма част от драг чековете дават фалшиви резултати.  Изследвания и опити показаха, че въпросните драг чекове реагират на различни лекарства, които се продават без рецепта в аптеките.

Разследване на TrafficNews установи, че действително храна, лекарства, кофеин и енергийни напитки могат да окажат лияние на пробите. Миналата година дори полицаите отказаха да минат на проверки за употреба на наркотици, под предлог, че нямат доверие на резултатите.

Очаквайте продължение!

Арестуваха певицата Диона, шофирала е дрогиранаПробата й за наркотици реагирала положително на кокаин

Пуснаха под парична гаранция певицата Диона, повдигнаха ѝ обвинениеТя беше хваната да шофира след употреба на наркотични вещества