Не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните, е казал Шопенхауер. През последната година случаите на проявена жестокост и към хора, и към животни не бяха никак малко. Всекидневно ставаме свидители на истории за отровени, одрани, малтретирани и изоставени беззащитни животинки. А през последната година ви съобщихме за не една или две такива новини.

Днес обаче ще ви припомним тези, които имаха щастлив край. Екипът ни също бе съпричастен към тези истории, а в много от случаите успя да помогне с откриването на изгубен домашен любимец, намирането на грижовни стопани за изоставени кученца и котенца или пък набиране на средства за нуждаещи се такива.  

През 2020 година в медията ни постъпиха десетки сигнали за животинки, които се нуждаят от помощ. След наша публикация по сигнал на читателка охранители, полицаи и градски власти се заеха да дирят собствениците на заключена бизнес сграда в центъра на Пловдив. От Второ районно управление успяват да влязат в имота. Изплашената котка обаче се скрива между натрупаните мебели и не може да бъде извадена навън. Полицаите оставят храна и вода вътре в обекта иотново заключват магазина.

На следващия ден котката вече се е успокоила и се е показала в празната зала на магазина, но отново е плашлива и се крие при вида на всеки доближил се до витрината човек.

След пет дни животинката успява да излезе на свобода. "Това е една история за много съпричастност, упоритост, справедливост, лична отговорност и щастлив край. Тази история за една улично коте ще ви напомни за човешкото в човеците и безразличието на хората, които просто виждаха, коментираха изтормозеното животинче и подминаваха. Тази котка днес е спасена от реалната опасност да се превърне в мумия изложена на празната витрина на магазин в центъра на Пловдив", каза психологът Петър Петров, който също се включи в акцията. 

Happy end за котето - затворник, заключено 5 дни в бизнесцентър без храна и водаЖивотното е на свобода след намесата на няколко институции и добри хора

Хиляди хора с добри сърца проявиха съпричастност към Барс и водача му Николай - единственият екип у нас, който може да открива отрови. Четириногият приятел на птиците е много ценен не само за тях, но и за цяла България, защото няма нито едно друго обучено за тази дейност куче. Всъщност на територията на целия Балкански полуостров той има само двама съмишленика, които работят в Гърция. 

Барс се нуждаеше от средства за храна, редовни прегледи, ваксинации, както и пътни разходи. А след апела им за подкрепа и последвалия медиен отзвук, заваляли съобщения от хора, който искат да помогнат.

Кучето Барс и Николай Терзиев продължават спасителната си мисия, благодарение на хиляди българиВдъхновени сме от това, че в миг на нужда, получихме подкрепата на толкова много хора, споделя неговият водач

Две прекрасни палета намериха своите любящи семейства след публикация на TrafficNews.bg. Броени дни, след като жител на Перущица се свърза с нашата редакция, хора с добри сърца пожелаха да ги вземат. Мъниците бяха последните от котилото и успяха да останат заедно, тъй като осиновителят им пожела да вземе и двете.

Две прекрасни палета намериха любящ дом край ПловдивМъничките топки любов вече се радват на новия си стопанин

Десетки пловдивчани се обърнаха към медията ни със сигнали за изгубени домашни любимци и потърсиха съдействие от съгражданите си. Много от историите приключиха с щастлив край. Такъв бе случаят с Бори, който се изгуби в първия ден от 2020 година в района на пловдивското село Бойково. Пет часа след публикацията ни с неговата стопанка се свърза младеж от Пловдив, който намерил и прибрал Джак Ръселчето.

Щастлива развръзка: Бори вече е при семейството си, млад пловдивчанин го намериДжак Ръселчето щастливо върти опашка на топло вкъщи

Щастлива бе развръзката и за йоркито Оливър, който се изгуби в района на Асеновградско шосе. Малко, след като публикувахме апела на притеснените стопани, с редакцията ни се свърза пловдивчанин, засякъл случайно животинката. Мъжът спрял и прибрал 13-годишния Оливър от желание да помогне на хората, които го търсят. Още същата вечер той бе в прегръдките на семейството си.

История с щастлив край: Оливър вече е в прегръдките на стопаните сиКучето бе намерено на Асеновградско шосе

Пътят обратно към дома намери и пенсионираното полицейско куче Зак. Тревогите на неговия стопанин продължиха цяла седмица, след като немската овчарка излязла на улицата и не могла да се прибере обратно. Оказа се, че той е бил прибран в дома на семейство от Устина, които намерили скитащия се красавец и решили да го задържат. След като видели, че кучето се търси обаче, те не се поколебали да се свържат със стопанина му.

Зак изчезна край Пловдив! Стопаните му го търсят от седмицаКрасавецът е пенсиониран от МВР, изключително умен и социален

За броени часове бе открит и Рич, който се изгуби в Кърджали. След публикация в медията ни, стопаните получиха обаждане от хората, които са го открили. Пловдивчанин пък успя да открие кучето си, което се загуби в района на Гребната база.

Само за часове: Намериха изгубения РичКучето вече е при стопанина си

Куче се загуби до Гребната! Търси се собственикът му ОБНОВЕНА*Домашният любимец се е загубил в района на прелеза на Гребната база

Само за час бе открита и Поли, която се изгуби в ж.р. "Тракия". Разтревожените стопани я търсиха под дърво и камък и предложиха щедра награда за този, който върне четириногия член на семейството у дома. 

Поли се загуби в Тракия, виждали ли сте я ОБНОВЕНА*Стопаните на кучето предлагат награда

След няколко дни търсене бе открит и Арап. Случаят е отпреди няколко дни, когато стопанинът му се свърза с медията ни, за да съобщи, че кучето е изчезнало по време на лов край Зелениково. Няколко дни по-късно животното бе намерено в добро състояние в село Дрангово, което е на 12 км от последното му местонахождение.

Според собствениците, кучето най-вероятно е било откраднато, но явно крадецът се е притеснил и го е пуснал. Важното обаче е, че Арап отново си е удома!

Намериха кучето Арап! В добро състояние еЖивотното е било на 12 км от последното му местонахождение

Щастлива развръзка имаше и с изчезването на Джиджи, която успя да се прибере при притеснените си стопани. Персийската котка избяга през терасата на дома си в Кършияка. Писанката обаче успяла да се покатери обратно по дърво, като стигнала до апартамента под този на стопаните си.

Малко по-късно притестените собственици са я прибрали у дома.

Щастлива развръзка! Изчезналата в Кършияка Джиджи вече си е у домаУспяла е да се върне по дървото

Екипът на TrafficNews.bg е щастлив за това, че успя да върне усмивките на десетки пловдивчани през последната година.

За съжаление обаче, не всички истории имат щастлив край:

Бък изчезна в центъра на Пловдив, виждали ли сте го?

Виждали сте Арес? Изгубил се е в района на "Остромила"Немската овчарка е с нашийник с медальон

Няма следа от котарака Кайн, изгубил се в Стария град на ПловдивСобствениците споделят, че бенгалският котарак няма как да заобича друго семейство и е особено своенравен

Двумесечно коте, намерено в безпомощно състояние в Пловдив, търси любящ домКотенцето било намерено на улицата, недохранено и дехидратирано

Немска овчарка безпомощна до "Колодрума", търси се собственикътКучето се намира на платното на бул. "Менделеев"