Историята на котката, затворена в сградата на бизнесцентър на площад "Съединение", вече има щастлив край. Тя е изведена на свобода, съобщи психологът Петър Петров. 
 
Преди няколко дни TrafficNews разказа на читателите си за коте, заключено в неработеща бизнессграда. Всичко започва на 30 юни , когато брокер на недвижими имоти показва голям магазин, който се отдава под наем на потенциални клиенти. Докато продължава огледа в празния магазин се вмъква котка. Огледът приключва и брокерът си тръгва с клиентите. Котката остава в празния магазин без храна, без вода и без път за бягство. 
 
На 01 юли млада жена, която работи в съседна бизнес сграда забелязала уплашеното животно да се лута вътре. Тя подала сигнал на 112, но без резултат. Потърсила и фирмата, охраняваща имота, пожарната, собственика, брокера направил огледа, но отново без резултат.
 
 
Така минават цели 5 дни и през цялото това време котето е вътре без храна и вода, а температурите през тези дни достигат 38  градуса. На 4 юли момичето подава сигнал до TrafficNews. 
След като прочита статията, в спасителната операция се включва и психолога Петър Петров. Още същата вечер тй отива на място. Котката вече е изнемощяла и много дехидратирана, залита като ходи. Той се свързва отново с 112, с полицията, с пожарната, със СОТ, с агенции, които са предлагали имота, но никой не намира собственика на имота, за да отвори.
 
В неделя рано сутринта пише до всички фондации за защита на животните и на заместник-кмет “Спорт и младежки дейности" Георги Титюков, който успява да издири данни за собственика на сградата и прави опит да се свърже с него в Германия, но опитите остават без успех.
 
Междувременно от Второ районно управление се свързват с дежурен дознател в прокуратурата и успяват да влязат в имота. 
Изплашената котка обаче се скрива между натрупаните мебели и не може да бъде извадена навън. Полицаите оставят храна и вода вътре в обекта иотново заключват магазина. На следващия ден котката вече се е успокоила и се е показала в празната зала на магазина, но отново е плашлива и се крие при вида на всеки доближил се до витрината човек.
 
Междувременно, прочел публикациите в от публикациите в TrafficNews на място идва мъж, който е доброволец към Немския кастрационнен център.  Той успява да примами котето да излезе навън и я извежда на свобода.   
 
 
"Това е една история за много съпричастност, упоритост, справедливост, лична отговорност и щастлив край. Тази история за една улично коте ще ви напомни за човешкото в човеците и безразличието на хората, които просто виждаха, коментираха изтормозеното животинче и подминаваха. Тази котка днес е спасена от реалната опасност да се превърне в мумия изложена на празната витрина на магазин в центъра на Пловдив", казва Петров. Той благодари на всички, проявили съпричастност,  пренебрегвайки собствените си нужди, свободно време и здраве.
 
Доброто съществува, в България има закони и е важно човек да търси варианти как да решава  всеки един казус, без да си затваря очите и без да се отказва, казва Петров.