Lidl откри 10-ия си магазин в град Пловдив, който се намира на бул. „Пещерско шосе” 153а. Това е 122-ят обект на веригата в страна, а инвестицията в него е за над 15 млн. лв. Така с отварянето му Лидл България дава възможност на повече потребители да се възползват от качествени продукти на оптимални цени.

Най-новият Lidl в Пловдив е първият магазин на веригата в града, който ще предлага прясно изпечено българско пиле. Обектът разполага и с шест каси на самообслужване, а електронните ценови табели са още едно нововъведение, което допринася за модерната визия на просторната търговска зала от цели 1408 кв. м. За тази атмосфера благоприятстват и вътрешните щори, които придават още по-уютен вид на магазина. А за бързото и удобно пазаруване, с което са свикнали клиентите на Lidl, има и обширен паркинг със 101 места.

Обектът отговаря на най-новите съвременни технологични и екологични стандарти. Следвайки стратегията за модернизация и благоустройство на магазините си, и този е с модерно оборудване от висок клас за енергийна ефективност и LED осветление.

По традиция всички посетители на Lidl в деня на откриването са посрещнати с подаръци, дегустации на продукти от собствените марки на веригата и изгодни предложения, както и много балони, игри и забавления за най-малките

През цялата 2023 г. компанията продължава устойчивото разрастване на търговската си мрежа. Чрез топ локации, модерна визия и новаторски подход смарт дискаунтърът осигурява още повече възможности за умно пазаруване на своите клиенти, без да се налага да избират между цена или качество, бързина или внимателно селектиран асортимент.

 

.………………..

 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 122 магазина в 53 града и над 4000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.