Уникални бойни умения демонстрираха полицейските кучета на Пловдив. Четириногите служители на сектор "Специализирани полицейски сили" влязоха в зрелищна схватка с "опасен" престъпник и предотвратиха терористична атака.

По време на шоуто под тепетата водачите показаха техники и похвати за дресировка. Най-зрелищната сред тях бе арест на заподозрян за подготовка на терористична атака. Той опита да избяга след гонка, но спец кучетата успяха да го задържат.

Техни колеги на четири лапи направиха щателен обиск на автомобил, в който откриха оръжие и дрога.

Демонстрацията се проведе по повод 54-та годишнина от създаването на базата за отглеждане и обучение на полицейски служебни кучета към областната дирекция на МВР в Пловдив. 


По време на празника се събраха десетки пловдивчани, които се запознаха с пазителите на реда на четири лапи. Еуфорията бе най-голяма сред децата, които имаха възможност да се снимат и да погалят кучетата. Зрелищната демонстрация се прави за трета поредна година под ръководството на началника на сектор Специални сили Виктор Празов. Шоуто бе наблюдавано и от директора на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков.

В момента в сектора работят 30 кучета и 20 водачи.