На стадиона в Оризаре са организирали състезание с дронове в памет на Тодор Шейтанов, който е починал от тумор в мозъка. Една от наградите била именно 15-минутен полет с разбилия се самолет. Това каза пред репортер на Trafficnews.bg Пенка Гарабетова - организатор на събитието. 

"В чест на Тодор клубът организира това състезание. Дошли са състезатели от цялата страна. Задържаха състезанието, защото първата награда е била осигурена от пилота, който загина, а именно 15-минутен полет с двуместен самолет", допълни тя.

"Докато са чакали самолетът да прелети над стадиона и да поздрави всички състезатели, крилото се откъсва и самолетът се разбива. Всички наоколо са се втурнали на помощ. Пилотът е бил опитен, а самолетът - негов", каза още Пенка Гарабетова. 

Стефан Василски е собственик на летището в Белозем, откъдето е излетял самолета. 18-годишното момче, което било с него се е учило да пилотира.

Самолетът е паднал до дигата на самата река.

Какво разказаха още Пенка Гарабетова, която е очевидец на инцидента, областният управител на Пловдив Здравко Димитров и директорът на полицията в града старши комисар Атанас Илков - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Ето как е изглеждал и самият самолет:

Малък самолет падна в пловдивското село Оризари, двама души загинахаЕдин от тях е пилотът на самолета

Самолетът с двама загинали край Пловдив се е разпаднал над стадионаСтана ясно кои са загиналите