Ръжда по металните конструкции, продънени мрежи, изсъхнали летви по сградите, обрасли площи. На това прилича пловдивският зоопарк, в който бяха налети близо 4 млн. лева. Близо 8 години зоопаркът така и не може да бъде довършен, а е възможно сагата да удари десетилетие.

Амортизацията по новите, вече стари съоръжения, които не дочакаха първия си нов обитател, вече са видими, а градската администрация продължава да твърди, че се опитва да рестартира проекта. Вече няколко месеца се очаква надзорът да издаде всички документи за съоръжението, за да може да се прекрати договора с фирмата строител – „Запрянови – 03”. При обследването трябва да стане ясно и колко дейности има извършени  от фирмата изпълнител, които не се разплатени.

В същото време на предстоящата сесия на Общинския съвет в Пловдив ще бъде орязан значително и бюджета на зоопарка. За тази година в него бяха заложени 1,28 млн. лева.  Половината от тях бяха за издръжка и за закупуването на нови животни, а другата част – за довършването му.  С предложение от администрацията от бюджета ще бъдат заличени -504  976 лева. В това число обаче влиза и закупуването на животни. Това означава вероятно, че Община Пловдив сама си дава сметка, че тази година този обект няма да заработи.

На една от следващите сесии ще се гласува и предложението за закриването на ОП „Зоопарк – Пловдив”. В сайта на Община Пловдив е качена аргументацията за административната реформа .

Тя ще е просто да бъде закрито ОП-то и да се отмени неговия правилник. Цялата материална база ще бъде прехвърлена към ОП „Зооветринарен комплекс”, който отговаря за безстопанствените животни. На практика, докато зоопаркът бе работещ, той бе именно към Кучкарника.