Автомобил с марка "Волга" остаря на паркинг в непосредствена близост до 2-ро ДКЦ в град Пловдив.

Возилото стои на паркомясто и то не какво да е, а предназначено за инвалиди от цели 4 месеца.

За грубото нарушение сигнализира читател на Trafficnews.bg, който е инвалид и има нужда от полагащото му се място за паркиране.

Той разказва, че почти всеки ден му се налага да посещава лечебното заведение, но за съжаление все няма къде да остави колата си, което му създава значителни затруднения.

"Колата стои там месеци наред и никой не прави нищо по въпроса. Не мога да разбера какви са тези закони в нашата държава и как може проблем, който може да бъде решен за 10 минути да продължава вече 4 месеца" – споделя той.

Това не е всичко. Нашият читател на няколко пъти е подавал сигнал за "зарязания" автомобил в различни институции, но файда – никаква.

"Не един път звънях на телефон 112, както и на ОП "Паркиране и репатриране", но проблема не беше решен. След това, през месец декември, подадох сигнал до 2-ро Районно управление, което се намира в непосредствена близост до въпросния паркинг. Оттам ми казаха, че до 5 дни ще бъдат взети мерки, но ето, че колата още е там" – разказва човекът в неравностойно положение.

Според него, черният соц автромобил се използва за склад, а ние решихме да отидем и да проверим. Тази сутрин "Волгата" отново беше на обичайното паркомясто, като отдалеч си личеше, че скоро не е шофирана.

Освен това, возилото буквално се пръскаше по шевовете от натрупани купчини с разни неща по всички седалки. Какво точно имаше там, обаче така и не разбрахме, тъй като всичко бе старателно покрито с вестници и парчета плат.

На предното стъкло, пък бе поставен алуминиев сенник, предпазващ от слънчевите лъчи.

"200 лева е глобата за неправомерно паркиране на инвалидно място. Решаването на проблема не е в моята компетенция, но ще сигнализирам веднага за случая в полицията" - каза г-н Ненко Калакунов от ОП " Паркиране и репатриране".

И тук е въпроса да попитаме на кой е този автомобил? Кой му дава право да стои там 4 месеца? Защо никой не предприема необходимите действия и колко още пъти човекът в неравностойно положение ще трябва да се затормозява, ходейки на пореден преглед в поликлиниката без да може да паркира?