Преди 4 месеца улица в пловдивското село Войсил се превърна в езеро - за ужас на живеещите и радост на децата, които надуха лодка и се спуснаха в дълбокия гьол. За ситуацията с пътната отсечка, осеяна с дупки и неравности, която при най-малкия дъжд се покрива с повече от две педи вода, TrafficNews.bg ви информира още тогава.

4 месеца по-късно преминаването по улицата си остава мисия невъзможна. Особено след ежедневните дъждове, които се изливат над цяла България вече втора седмица. Сега обаче освен лодки картинката се обогати и с... жаби. 

"Колите ни са под вода, жаби скачат и влизат в къщите ни, всичко е в тиня, цялата улица се е превърнала в блато!", се оплакаха хора от селото.

Репортер на TrafficNews.bg отново се свърза с кмета на Войсил Яко Видолов, който миналия път ни информира, че тази година са отделени 10 хиляди лева от бюджета за цялостна реконструкция на улицата, а проектът е готов. Този път обаче кметът не беше толкова оптимистично настроен, защото... "от мен нищо не зависи" и ни препрати към кмета на община Марица.

Свързахме се с Димитър Иванов, който обясни, че средствата, с които разполага общината на база общинска пътна мрежа, са около 100 000 лева от държавна субсидия и още 350 000 лева лични общински средства, които са разпределени пропорционално и справедливо на всяко едно село. До края на този месец ще има сключен договор с фирмата, която ще извършва ремонта на пътните участъци, тъй като в момента тече процедура по обжалване. И от 1 август започват ремонтите на улиците, които се нуждаят от това.

"Ще започнем от село Войсил и ще стигнем до село Ясно поле. Първото село, което имаме предвид, е точно Войсил, то вече е вкарано в програмата. Но да уточня: единственото, което можем да направим, е да профилираме и чакълираме проблемната улица, която познавам много добре. В продължение на 40 години в село Войсил не беше полаган асфалт. Сега, в рамките на доста кратък период, над 1,5 км улици са асфалтирани в селото. И сега ще бъдат асфалтирани 600 - 700 метра, но на най-проблемните места, защото има много по-трагични улици в общината", сподели Димитър Иванов.

Така че войсиловци да се въоръжат още малко с търпение - август идва! А дотогава не ни остава нищо друго, освен да се надяваме, че дъждът най-после ще отстъпи място на слънцето и всяка жаба ще си знае гьола...

Улица в пловдивско село се превърна в море, деца извадиха надуваемите лодки СНИМКИПътната отсечка е осеяна с дупки и неравности, тротоари липсват