Десетки къщи в Пловдив са наводнени заради водното бедствие, сигнализират читатели на TrafficNews. В центъра на града водата, която е заляла улиците, е започнала да влиза в приземните етажи и мазетата на редица сгради. Най-засегнати са къщите около булевардите „Руски“, „Авксентий Велешки“, „Цанко Дюстабанов“ и други в райони.

В стар Смирненски пък от канализацията е започнала да избива вода, която е наводнила приземните и първите етажи на множество къщи. Налягането във ВиК мрежата избива и по уличните шахти.Пожарната се отзовава на десетки сигнали за наводнени къщи.  

Хранителен супермаркет в район „Западен“ пък затвори врати, след като окаченият таван е паднал, а освен това целият магазин е наводнен. Щетите по десетки други магазини в града също са огромни, както и в подлезите на града.

Зелените площи са се превърнали в оризища след дъжда, който продължава да се сипе над града. До преди час бяха измерени 60 литра на квадратен метър. Редица улици в града са затворени, а други почти непроходими.

Ниските точки на града са под вода. Затворени за движение са части от бул. „Санкт Петербург”, подлез „Скобелева майка”, „Гладстон”, бул. „Христо Ботев” в района на Коматевския възел и колелото на централната жп гара, части от бул. „Никола Вапцаров”, ул. „Скопие”.