Пловдивски вандали за пореден път строшиха стъкло на автобусна спирка, която се намира на бул.” Васил Априлов”. За тази абсурдна постъпка сигнализира читател на TrafficNews. Tой разказа, че доста често става свидетел на спирки, които изглеждат по този начин. 

„Мисля, че е време бедната ни държава да се заеме с поставянето на камери на обществени места, като спирки и подлези”, добави още той.

Местят службите по сигурността на Община Пловдив в бивше ДКЦ, правят център за наблюдениеРемонтират сградата на ДКЦ 6 на ул. „Любен Каравелов” преди преместването

Очаква се тази година да бъде пусната обществена поръчка за мащабно изграждане на видеонаблюдение. В нея ще се заложи и центъра за наблюдение, като в него ще се интегрират и всички останали общински камери.

„Идеята ни е да обхванем всяка една основна точка в Пловдив – не само в централна градска част. Комуникираме с полицията, кои са местата, на които трябва да се поставят камери, за да се предотвратят престъпления и посегателства. Това ще обхваща основни булеварди, паркове и други обществени места”, каза преди време зам.-кметът по сигурността Йордан Ставрев.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg