Десет дни по-късно жената от 199-ти блок в жилищен район „Тракия”, която си изгради личен двор зад жилищната сграда, все още не е премахнала нерегламентираното място. След повторна проверка на TrafficNews беше установено, че въпросната жена, която съседите й я определят като „окупаторка” е премахнала само тубите, с които си пазише три места за паркиране. Масичките и столчетата, както и останалите вещи на нарушителката обаче си стоят, въпреки едноседмичния срок, който от кметството на район „Тракия”  й бе даден за премахване.

Припомняме, че за това незаконно своеволие сигнализираха до TrafficNews живеещите от блока. Те разказаха, че въпросната жена си е позволила да изгради цял двор зад блока, като е избила врата от терасата си, а общинско пространство си го е присвоила като частно такова.  Хората от квартала разказаха още, че когато някой се е опитвал да паркира на "нейните места" пловдивчанката става агресивна, започва да заплашва и да пука гуми.  

След отправения сигнал TrafficNews се свърза със зам.-кмета на район „Тракия“-  Веселина Стоянова – Анастасова, за да сигнализира за проблема. Тя съобщи, че мястото е било посетено и е било констатирано нарушение.  Жената не е била открита на адреса, затова след като те са осъществили връзка с нея, от администрацията на район „Тракия” ѝ е било отправено предупреждение.

“Ако в рамките на една седмицата жената не предприеме мерки за премахването на импровизирания двор от общинското място, той ще бъде отстранен принудително и ще бъдат повикани ОП „Градини и паркове” , за да се погрижат за тревните площи”,  каза  зам.-кметът Веселина Стоянова – Анастасова.

Пловдивчанка си направи личен двор под панелка в Тракия, присвои и си и три паркоместаЖената е избила врата от апартамента си към "задния" си двор