Често можем да се натъкнем на импровизирани градинки и дворчета пред пловдивските блокове, които биват изграждани с общи усилия от живущите в сградите. В 199-ти блок, намиращ се в жилищен район  „Тракия”, нещата не стоят точно така. Жена живееща на първия етаж във въпросния блок вероятно си е помислила, че обитава къща и смело е превърнала задната част на сградата в свое импровизирано дворче. То обаче не е за общо ползване, а за нейно лично.

За това незаконно своеволие сигнализираха до TrafficNews живеещите от блока. Те разказаха, че въпросната жена, която определят като „окупаторка”, си е позволила да изгради цял двор зад блока, като е избила врата от терасата си, а общинско пространство очевидно си го е присвоила като частно такова.  

Въпросната жена е завзела и три места за паркиране, като е сложила туби и саксии, за да си ги пази. Хората от квартала твърдят още, че когато някой се опита да паркира там пловдивчанката става агресивна, започва да заплашва и да пука гуми.  Жената си е позволила дори да посегне на съседско момиче, което е спряло автомобила си „на нейното място”. След тази грозна проява пострадалата е потърсила правата си и е подала сигнал в 5 то РПУ, а пропищелите съседи също пуснали множество жалби срещу „окупаторката”  заради тормоза и незаконните ѝ действия, но без резултат.

След направена проверка на място, медията ни установи, че жената реално е заградила общинското мястото и дори си е сложила масичка със столчета, а пространството е заприличало буквално на двор от къща.

TrafficNews се свърза със зам.-кмета на район „Тракия“-  Веселина Стоянова – Анастасова, за да сигнализира за проблема. Тя съобщи, че мястото вече е било посетено и е констатирано нарушение.  Жената не е била открита на адреса, затова след като се осъществи връзка с нея, от администрацията на район „Тракия” ще ѝ бъде отправено предупреждение.

“Ако в рамките на една седмицата жената не предприеме мерки за премахването на импровизирания двор от общинското място, той ще бъде отстранен принудително и ще бъдат повикани ОП „Градини и паркове” , за да се погрижат за тревните площи”,  добави още зам.-кметът Веселина Стоянова – Анастасова.