В редакцията на TrafficNews ежедневно постъпват десетки сигнали, обхващащи почти целия спектър на обществения живот. Най-голям е делът на гражданите, изразяващи възмущение, а от възмутените най-много са тези, които са развили непоносимост към автомобилно-транспортния хаос. 

Колкото и странно да изглежда /за извършителите на нарушения/, стотици пловдивчани непримиримо продължават да следят за техните простъпки, които са съжаление са буквално навсякъде около нас - паркиране върху зелени площи, върху тротоари, върху велоалеи, на пътното платно в активни ленти за движение, запушили пътища, паркинги. Изобщо паркирането не е лесна работа, казваше още моя инструктур по кормуване, ама пък чак толкова сложна също не е. 

И колкото и да се оплакваме заради недостиг от паркоместа в задъхания преавтомобилизиран град, ако самите ние не се съобразяваме с правилата, не можем да очакваме и от другите да ги спазват. 

Само в рамките на час двама наши читатели ни изпратиха два сигнала за нагли нарушения - спрени автомобили върху тротоари и велоалеи. Изпратиха ни ги с категоричното "Възмутени сме". А вие, възмутени ли сте? А нарушителите възмутени ли са? 

Ето и пълния текст на двата сигнала:

"Паркираните лъскави возила върху пешеходни зони не са нищо ново в централната част. Освен индивида от снимката, който е редовен на това паркомясто (Мак Доналдс на бул. Христо Ботев), точно пред входа на кооперацията на бул. "Христо Ботев" и ул. "Родопи" един и същи луксозен автомобил се паркира редовно върху тротоара. Глобите очевидно не са проблем за собствениците на подобни автомобили, защото си ги плащат и паркират на абсолютно същите места. Мога да снимам всяка сутрин и вечер когато въпросния автомобил е паркирал върху тротоара напълно блокирайки достъпа за детски колички. Без изключение, ежедневно", посочи пловдивчанин.  

"Надявам се, с повишена гражданска активност и с Вашето съдействие, да се борим за по-добър град Пловдив. Снимките са
направени на 18.02, на велоалеята в района на мини паркинга зад Централна поща, а другата, на велоалеята в района на кръстовището на бул. "Източен" и ул. "Богомил", посочи още един гражданин.