Сватбари от Столипиново показаха как заповедите и мерките не значат нищо – само една хартийка. Около 50 души се натъпкаха в автобус, без маски и без да спазват дистанция. За това сигнализираха наши читатели.

Тази сутрин, специално нает автобус потеглил от етническия квартал към село Песнопой. Превозното средство е трябвало да откарат бъдещите младоженци и роднините им до местната баня, където булката ще бъде изкъпана.  

От предоставените ни кадри се вижда, как празнуващите са седнали буквално един върху друг, а има и правостоящи. Освен гостите на видеото се вижда и оркестър, фотограф и оператор. Булката е отрупана със злато и е позиционирана най-отпред.

Според заповедта на министъра на Здравеопазването, без значение дали се касае за обществен, частен, градски или извънградски превоз, то пътниците трябва да са с маски и да са на нужната дистанция от 1,5 метра.

Във видеото обаче ясно се вижда, че мерките не се спазват. Нещо повече – според наши източници утре ще се състои и самата сватба, която ще на закрито и на която ще присъстват над 300 гости.