Следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура е привлечен към наказателна отговорност за хулиганство и оказване на съпротива при арест. Вечерта на 20 май дежурен автопатрул бил изпратен на ул. „Пловдив“ в столицата във връзка със сигнал за група хора, нарушаващи обществения ред пред входа на жилищен блок.

На място било установено, че пред блок в квартал „Света Троица“ шумна компания употребява алкохол и слуша музика. Сред присъстващите имало възрастни хора и деца.

Пристигналите служители на реда се представили и обяснили, че с действията си гражданите нарушават обществения ред в нощно време. Сред групата била и следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура, която игнорирала разпорежданията на полицейските служители. Тя се държала арогантно, седнала на пейка и вдигнала чаша с водка. 

На лицата от събралата се група пред жилищния вход били поискани документи за самоличност. По време на проверката следователката отправила обидни думи към служителите на реда. Последвало и агресивно поведение от нейна страна спрямо униформен – дърпане за ръка и удряне по рамото. Служителят на реда направил опит да я спре и да й сложи белезници.

Един от мъжете от компанията обаче напръскал със спрей полицейски служител и ударил друг в областта на лицето.

Жената и приятелят й били отведени в ареста. Към настоящия момент, както служителят на Прокуратурата , така и мъжът са привлечени в качеството на обвиняеми. Определена им е мярка за неотклонение - гаранция в пари. Предстои да бъде образувано дисциплинарно производство спрямо служителката на Следствен отдел към Софийска градска прокуратура за нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.