Огромно изгнило дърво се разцепи от тежестта на снега и се сгромоляса на земята. Инцидентът е станал вчера през деня на ул. "Скопие" в Кючук Париж, близо до ресторант "Марая".  По чудо няма жертви или пострадали, тъй като в района се движат много пешеходци, защото  наблизо  има автобусна спирка. 

Това дърво далеч не е единственото в града, което бе съборено от снега, но неговата смърт бе предизвестена. На 27 октомври TNS.bg съобщи, че клон от същото дърво се е счупил и е паднал върху две коли. Тогава пловдивчани, които живеят в близките блокове изпратиха сигнал до район "Южен" с молба дървото да бъде отрязано , тъй като застрашава живота на пешеходците. 

"Обаждах се няколко пъти - разиграваха ме между общината и "Паркове и градини" . Нали тогава бяха изборите, изобщо никой не обърна внимание. И ето го резултатът. Ами ако там имаше човек, или не дай си боже деца? " възмущава се пловдивчанинът Георги Генев. 

Управата на район "Южен" през декември започна кампания по изсичане на изгнили дървета и оформяне на короните на здравите. Тя се извършва съгласно одобрен предварителен месечен график. Приоритет са местата около детски градини, ясли, училища и детски площадки, където има много пешеходци. 

За съжаление обаче изгнилото дърво пред "Марая" очевидно не е било сред приоритетите на кметството. 


Четете ТУК как преди три месеца клон падна от същото дърво и затисна две коли!

TNS.bg