Блокадата на граничен пункт Капитан Андреево продължава. Пропусквателният процес тече изключително бавно на българската граница, а опашката от камиони и автобуси е около 18 километра. "Баща ми е от 60 часа на границата и още дори не е стигнал на паркинга. Не е ял, не е спал. Тази гавра с хората минава всякакви граница" коментира за TrafficNews.bg пловдивчанинът Петър Димитров. Баща му е шофьор на камион и се връщал, натоварен със стока от Турция. 

За проблема сигнализираха още снощи търговци от Пловдив, която бяха прекарали почти 24 часа на границата. 

Автомобили, тирове и автобуси минават без проблем през турския граничен пункт, но от българска страна ги чака неприятна изненада. 

"Всъщност никой не ни дава обяснение на какво се дължи забавянето. Митничари и граничари демонстративно се мотаят и не работят. Информация просто липсва" възмущават се търговци и шофьори, които подозират, че бавното обслужване на границата е протестна реакция срещу арестите от петък на Капитан Андреево. 

Забавянето на границата води след себе си сериозни икономически загуби, тъй като за стоките, които не се доставят в срок, транспортните фирми дължат обезщетение. 

TrafficNews.bg