Шофьори на автобуси по линия 1 заплашиха, че без да искат позволението на шефовете си или на Община Пловдив,  самоволно ще сменят маршрутите си. Причината е 30-метров участък на бул. „Ал. Стамболийски” в близост до ул. „Стефан Стамболов. По думите им тази част на пътя е с огромни кратери, които след всеки дъжд стават все по-големи, а автобусите им се трошат.

„Този участък го караме за 5 минути, едвам се минава. Преди дни хвърлихме скоростна кутия за над 10 000 лева. Постоянно се чупят части от окачването и двигателя. Това не е нормално”, заяви един от шофьорите пред TrafficNews.  Според тях нищо не пречи този участък да се засипе поне с чакъл, докато не бъде асфалтиран.

„Ако това не се оправи до  няколко дни всички шофьори се заканихме, че няма да минаваме по бул. „Александър Стамболийски”, а  ще завиваме по бул. „Никола Вапцаров” и толкова. Нито ще искаме разрешение, нито ще казваме на началниците ни”, заяви шофьорът.

Кметът на район „Южен” Атанас Кунчев заяви, че е наясно с проблема, който е възникнал по проекта на ВиК за Южния обходен колектор. Причината този 30-метров участък да е в това състояние е, че там не са подменени тръбите, а в съседство е помпената станция, която работи, докато трае ремонта на канализацията.  Очаква се още утре да решение на проблема, заяви Кунчев.

Припомняме, че аналогична е ситуацията в район „Северен”. Там шофьори по линия 12 заявиха, че ще променят маршрута си заради улица, осяна с кратери  на кръстовището с бул. „Северен” и ул. „Димитър Стамболов”.