Автомобил с чужда регистрация влезе нерегламентирано на Главната улица вчера. От Община Пловдив ще сезира ОД на МВР Пловдив за издирване и санкциониране на водача по съответния ред.

Дежурните служители във видеоцентъра на ОП „Общинска охрана“ веднага забелязват нарушителя и сигнализират патрула, който се е намирал на пл. „Римски стадион“.

На записите от камерите е видно как автомобил с чужда регистрация навлиза на пешеходната зона на Малката главна улица, като за кратко маневрира между пешеходците, за да излезе, почти веднага след това, явно заблуден от навигационната система.

„Това е ясен и нагледен пример защо планираме поставянето на бариери за контролиран достъп към Главната улица. Неведнъж сме били свидетели на шофьори, които по погрешка навлизат“, обясни заместник-кметът по „Обществен ред“ Йордан Ставрев. Той припомни, че поставянето на бариерите и възпрепятстването на навлизането на автомобили от останалите 10 пресечки на Главната улица е заложено в Генералния план за организация на движението.

Той подчерта, че Главната улица е предназначена единствено и само за пешеходци и тяхната безопасност и спокойно придвижване е от изключителна важност и е в приоритетите на Община Пловдив. Карането на всякакъв вид моторни превозни средства, велосипеди и електрически тротинетки е забранено с оглед предотвратяване на инциденти.

Предстои да бъде довършена процедурата по поставянето на бариерите за контролиран достъп към Главната на Пловдив, като право да преминават ще имат само живущите, работещите, фирмите за доставки, услуги и тези със специален режим.