Познатата схема с транспортните билети продължава да се практикува в Пловдив. Шофьор от маршрутна линия номер 5 -село Труд - жк Тракия се опитва да мами пътниците, като взима пари за билети, но не дава такива на пътниците. Той ги успокоява, че маршрутките не се проверяват. Възмутен от постъпката на водача, читател на TrafficNews подаде сигнал към медията ни. Той разказа, че въпросният господин от снимката постоянно злоупотребява с безразличието на останалите пътници и не дава билети, след като си заплатиш.

След като пътникът се качва, за да пътува, заплаща билета си и не получава такъв. При въпрос от страна на читателя ни, защо няма даден билет, той отговаря: "Ти май си нов, тук в маршрутката никой няма билет, те не проверяват, ако искаш и 2 да ти дам? За какво ти е? Само да ги събирам след вас."  

„Да, аз не пътувам с градския транспорт, но явно само на мен ми прави това впечатление. Разбира се не получих билет”. Това добави още пътуващият.  

Наказват шофьора кондуктор в Пловдив, който върти схеми с билети в градския транспортГлобата ще бъде съгласувана и с ДАИ

При опит да се оплаче в община Пловдив, никой не вдига на посочения от тях телефон 032/622 550.

Така се оказва, че реално парите, които въпросният шофьор взима от пътниците, остават за него. Той никъде не се отчита, а това е незаконно и се превръща в практика за шофьорите на градския транспорт. Припомняме, че само преди  два месеца беше наложена санкция на водач от градския транспорт по линия номер 21, опитал се да върти същата схема.