Ще наложат санкция на шофьора от градския транспорт по линия номер 21 опитал се да мами пътниците, като им взимал парите и не им давал билет за пътуването. За това съобщи директорът на „Организация и контрол на транспорта” Георги Стоилов.

Това е нарушение на законовите разпоредби, уреждащи условията и задълженията, които операторите трябва да спазват. И въпреки, че основни контролни функции са вменени на държавния контролен орган, за инспекторите от ОКТ съществува възможност за административно-наказателна процедура. Съставянето на такъв акт ще е целта на нашите действия, но ще съгласуваме действията си и с ДАИ,” каза още Георги Стоилов

Схема в градския транспорт: Пловдивски шофьор взима пари за билет, но не дава такъвВъпросният автобус е по линия 21

Припомняме, че  читателка на TrafficNews, която се е возила в същия автобус, разказа как според нея въпросният шофьор е въртял схема, с която да прибира парите за себе си. Той е казвал, че ще се качи кондуктор, който ще предостави билет на пътниците, но уви- това също се оказва измама и такъв не се е качвал. След дълго уговаряне от страна на потърпевшата да и бъде даден билет от шофьора, преди да слезе той и връща парите, а тя записва вапросния разговор между тях.

Очаква се скоро, когато проверката приключи той да бъде санкциониран.