Една след друга никнат като гъби жилищните сгради в пловдивския квартал Кършияка. Половината район около река Марица се е превърнала в строителна площадка. На всеки ъгъл майстори, кранове и бетон.

Оказва се обаче, че предприемачите нехаят за придвижването в квартала, и разполагат строителната техника, където те намерят за добре. Възмутени пловдивчани алармираха TrafficNews.bg за драстично нарушение. Турбозол за машинна мазилка е позициониран в средата на улица „Тимок”, перпендикулярна на бул. "Марица Север". Подвижното съоръжение „изяжда” както тротоара, така и пътното платно.

Хората са на платното, а колите преминават на „магия”. За разминаване на две превозни средства и дума не може да става.

„Като трън в очите ни е. Освен, че пречи този бетонен възел, забележете и мръсотията. Строителни материали, кашони и найлони”, коментира читателката ни.

Кметът на район „Северен” Ральо Ралев също бе запознат със ситуацията. Въпреки, че отнесохме проблема и до него, той така и не отговори на базата на каква документация е разрешено съоръжението да бъде поставено в средата на улицата. Въпросната кооперация се строи от инвеститора Таха Рахман.