Пловдивчани се инвалидизираха с колите в суматохата около предстоящите коледните празници. Десетки автомобили превзеха местата предназначени за превозни средства управлявани или превозващи хора с увреждания в един от моловете в Пловдив, сигнализира читател на TrafficNews.

“Въпреки обозначителната табела на входа, която показваше, че няма свободни места, колите не спираха да влизат в паркинга.“ - разказва възмутен пловдивчанин.

С пълни пазарски торби и без капка съвест наглеците превзели специалните места се качваха по колите си и напускаха обекта. Поради липсата на каквито и да е свободни места следващите коли също паркираха на инвалидните места, без необходимото разрешение.

Част от мъжете паркираха автомобилите си на пътното платно в подземния паркинг и търпеливо изчакваха, докато дамите им се бяха отдали на шопинг. 

В началото на декември месец МВР стартираха специализирана полицейска операция срещу паркирането на места за хора с увреждания. В рамките на акцията екипите на "Пътна полиция" осъществиха контрол в населените места с акцент паркинги пред обществени сгради, търговски обекти, пазари и други, предназначени за паркиране и престой места на пътни транспортни средства на хора с трайни увреждания.