Паяк вдигна каруца, натоварена с автомобилни гуми. До санкцията се е стигнало, след като в следобедните часове вчера полицейски екип на Шесто РУ забелязал каруцата да се движи по булевард „Цариградско шосе “ и Кемера.

Тя била спряна на влизане в кв. Столипиново. 28-годишният жител на квартала възнамерявал да изхвърли и запали товара. Полицейските служители са му съставили акт за установяване на административно нарушение по Наредбата за организация и безопасност на движението на територията на община Пловдив, свързана с безопасността на движение и дисциплината на водачите, пътните превозни средства и пешеходците на територията на града.

Автомобилните гуми и каруцата са иззети, а за установената нередност е сигнализирана и общинска полиция, която е репатрирала каруцата с „паяк“. За последваща проверка относно произхода на употребяваните гуми е включен и служител от РИОСВ - Пловдив.

Това е вторият случай на репатриране на каруца от началото на годината. Предишният нарушител, също от квартала, бе установен през месец февруари, в опит да превозва метални отпадъци. От 2013 г. движението на каруци на територията на град Пловдив е забранено с решение на общинския съвет. Контролът и проверките от органите на реда ще продължават и занапред.