Отново купища лед в Цар-Симеоновата градина

Фирмата, стопанисваща ледената пързалка явно не спазва предписанието на Общинския инспекторат

Район „Централен“, Пловдив
13.01.2020 19:00 4102 4
Отново купища лед в Цар-Симеоновата градина

Купища лед от ледената пързалка продължават да се изхвърлят в Цар-Симеоновата градина в Пловдив, видя репортер на TrafficNews.bg. Проблемът е отпреди десетина дни, когато граждани алармираха за него, изразявайки опасенията си, че ледът може да е опасен заради съдържащи се в него химикали. Припомняме, че веднага бе извършена проверка по разпореждане на новия шеф на Общинския инспекторат Борислав Димов.

Тя установи, че става въпрос за скреж, който се образува при карането на кънки и че той е напълно безвреден, тъй като на пързалката не се използват химикали. Въпреки това според експертите ледът е опасен за преминаващите пешеходци. Причината е, че през деня се разтапя по алеите в градината, които през нощта се заледяват и се превръщат в пързалки. По тази причина на фирмата, която стопанисва пързалката, бе издадено предписание да извозва скрежта на депото на ОП „Чистота“ за сняг в район „Тракия“. Предписанието обаче явно не се спазва.

След проверката: Ледът от пързалката не съдържа химикали, но все пак е опасенНа фирмата е издадено предписание

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
4 Коментара
Сортирай по
коментар

321 08:59, 14.01.2020

Тази пързалка трябваше да я направят на Гребната база, не и тук мястото. А тези олигофрени да си спазват предписанията, че да няма последващи глоби.

Oтговора0
коментар

Иван Нешев 17:39, 14.01.2020

***На*** ***никой*** ***не*** ***пречи*** ***снегът***, ***изхвърлен*** ***от*** ***пързалката*** ***щом*** ***не*** ***съдържа*** ***вредни*** ***химикали*** ***и*** ***се*** ***топи*** ***от*** ***топлото*** ***време***. ***Може*** ***пък*** ***това*** ***да*** ***е*** ***снегът*** ***в*** ***Пловдив*** ***през*** ***тази*** ***зима***.

Oтговора0
коментар

ТОРО 20:13, 13.01.2020

Не му е местото там.

Oтговора0
коментар

Конфуций 22:44, 13.01.2020

А като имаше ледена пързалка много се радвахте. Нище, че блокираше минаването. Най-голямата била. И най-много лед остави.

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина