Блокади дебнат навсякъде по пътища в Пловдив. Категорично най-любимо на една част от шофьорите е да запречват пътища и тротоари. 

Десетки пловдивчани изпращат изобилие от сигнали към TrafficNews за ежедневното възпрепятстване на нормалното движение във всички части на града. 

Само за последните няколко часа трима, които спешно се нуждаят от курсове по паркиране или пък урок за правилата за движение, спиране и престой, бяха щракнати от пловдивчани. 

"Апелът ни е тези хора да осъзнаят, че не живеят сами. Мислят си, че пътищата и тротоарите са техни, но е крайно време това илюзорно и надменно схващане да бъде изкоренено", посочо гневна пловдивчанка, която на няколко пъти е възпрепятствана да премине заради подобни шофьори.

Ето и три нагледни примера: 

Ул. "Луда Яна", "Кършияка" - на кръстовище с ул. "Порто Лагос" джип спира сюреалистично ежедневно, твърди читателка на TrafficNews. Тук и теорията и практиката са за преповтаряне. 

Ул. "Свищов", центърът на Пловдив - никой не може да премине, колите се отказват, дават на заден. Макар и с лоша инфраструктура, това представлява улица, а дори да беше паркинг, реалността е, че подстъпът е запушен. Кой и защо си помисли, че може да спре така? 

Ул. "Капитан Райчо" , центърът на Пловдив - до кръстовищеро, на еднопосочна улица, забранено спирането и престоят. Старозагорската Q7 се подвизава там не веднъж. Опреснителни листовки?