Млад пловдивчанин е буквално като изтезаван след посещение на поликлиника. Ето какво разказа той пред GLAS.bg:

Ето моята болезнена новина... От известно време имам проблеми с кръста, след изследвания и проведено лечение ми беше назначена физиотерапия, която избрах да проведа във втора поликлиника в гр. Пловдив, където ми е и постоянния адрес. Всичко започна на 27.07. тази година ... при последната процедура, която се извърши под мощните лампи от снимките, аз се изправих, за да стана от кушетката и за мое съжаление се допрях до уреда, който трябваше да ме лекува. Последствията от близостта ми с нагряващите лампи се виждат на 2 от снимките. Интересното в случая е, че въпросните силно нагряващи лампи не са по никакъв начин обезопасени, както и аз не бях предупреден да внимавам и да не ги доближавам, а аз не подозирах, че може да парят толкова силно, не че нарочно съм се лепнал за тях.

Както и да е, в момента на изгарянето не разбрах какво точно се е случило и колко сериозни са пораженията, разбрах чак когато се прибрах и се видях в огледалото. Другото което ми направи много лошо впечатление във въпросната поликлиника, е че чаршафите във всяко помещение, в което влизах са намачкани и не изглежда да са скоро сменяни.

Тъй като въпросната вечер след като се изгорих така жестоко по гърба и изобщо не успях да спя, на следващия ден бях твърдо убеден, че трябва да потърся отговорност за безотговорността на някой хора относно опасния уред и да попитам каква дезинфекция извършват след всеки лекуващ се, а и колко пъти на ден се сменят въпросните чаршафи. За съжаление за моето изгаряне и защо въпросния уред е толкова опасен освен "не знам" друго не чух, а за чаршафите ми казаха, че се сменят на цели два дена!!! Аз лично коментар не мога да направя още повече, че навсякъде носим маски, за да не се заразим от КОВИД и в същото време някой спи, а ние лекуващите се тънем в мизерия и гнусотия!

Още не мога да повярвам какво съм преживял и как е възможно да се допусне подобна немърливост, коментарите оставям на вас...

Два дни по-късно раната не зараства, а гърбът ми е в обриви.

Потърсихме представители на поликлиниката за коментар, но никой не отговори на посочените телефони. Готови сме да публикуваме и гледната точка на лечебното заведение.